Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Zoran Đorđević miniszter Szabadkán

2019.03.27.

Zoran Đorđević, munka-, foglalkoztatás-, harcos- és sociális-ügyi miniszter Szabadkára látogatott. Miután a Városházán megbeszélést folytatott Bogdan Laban szabadkai polgármesterrel és Nemanj Simovićtyal, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagjával, Đorđević miniszter ellátogatott a vakok és gyengénlátók szabadkai egyesületébe.

12498_1.jpg

Miután megbeszélést folytattunk a Városházán Szabadka város és a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium együttműködéséről, ellátogattunk a Vakok és Gyengénlátók Egyesületébe, mondta Đorđević miniszter, hozzátéve, hogy a tevékenységi körükhöz tartozó egyesületek felkeresése a Minisztérium feladatai közé tartozik.

- Minden héten egy napot arra szánunk, hogy két-három városban ellátogassunk intézményeinkbe, hogy megismerkedjünk munkakörülményeikkel és hogy mire lenne szükségük. Az egyesületektől papíron kapott igénylések eltérnek a terepen észlelt valós helyzettől. A vakok és gyengénlátók szabadkai egyesületének gondjai vannak az ablakokkal, mivel helyiségeik egy régi, műemléki épületben találhatók. Ezt a gondot megoldjuk, amint kiadják az engedélyt az ablakok cseréjére. A rokkantsággal élők, tehát a vakok és gyengénlátók számára is nagyon fontos az akadálymentesítésben kifejezésre jutó támogatás, amelyet nem csak Szabadka várostól, hanem a Minisztériumtól is kaphatnának. Ezért a fontos szabadkai létesítményeket a jövőben akadálymentesíteni kell a rokkantsággal élők számára, ki kell helyezni a bejáratnál úgynevezett taktilis táblákat, hogy a rokkantsággal élők, ha egyedül érkeznek, fel tudják találni magukat és mielőbb elérhessék azt, amire szükségük van. Megbeszéltük, hogy most taktilis táblákat helyezünk el a Városházán és a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap épületénél – emelte ki Đorđević miniszter.

Hangsúlyozta, hogy a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztériumnak Szabadka várossal együtt szándékában áll segíteni a városban mindazoknak az egyesületeknek, amelyekről ma tárgyaltak, nem csupán a Vakok és Gyengénlátók Egyesületének.

Laban polgármester elmondta, hogy Szabadka város igyekszik teljes mértékben támogatni azokat az intézkedéseket, amelyek célja a szegénységnek és az önmaguk számára alapvető életkörülményeket betegség, rokkantság vagy öregség miatt biztosítani képtelen egyének sebezhetőségének a csökkentése.

- Szociális védelemre 2019-ben a városi költségvetésből összesen 334 millió dinárt különítettünk el, ami a teljes költségvetés 4,20 százaléka. Az előző évihez képest a szociális védelemre előirányzott keretet 5,5 százalékkal növeltük. Szabadkán mintegy 50 ilyen egyesületet támogatunk. Ezek egyike a Vakok és Gyengénlátók Egyesülete, amelynek a működésére az előző évben közel 750.000 dinárt fordítottunk. Emellett segítettünk rendbe tenni a helyiségeket, amelyeket már 30 éve nem újítottak fel, továbbá pénzt biztosítottunk az egyesület számára a tagok sporttevékenységeinek a finanszírozására. Biztos vagyok benne, hogy a szerb Kormány és az illetékes minisztérium támogatásával folytatjuk ezeket az aktivitásokat – hangsúlyozta Bogdan Laban.

Veso Avram, a Vakok és Gyengénlátók Egyesületének elnöke megköszönte Đorđević miniszter és Laban polgármester látogatását.

- Már 50 éve vagyok tagja az egyesületnek, és ez az első alkalom, hogy miniszter látogasson el egy ilyen kis egyesületbe, hogy figyelmet fordítson ránk, s hogy tudomásunkra hozza: a vakok és gyengénlátók nem szorultak a társadalom peremére – mondta Veso Avram.

12498_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop