Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Nyilas Mihály Szabadkára látogatott

2019.03.26.

Nyilas Mihály, a tartományi Kormány alelnöke, oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár munkatársaival Szabadkára látogatott. A mai látogatás során Nyilas Mihály találkozott Bogdan Labannal, Szabadka polgármesterével, Horvát Tímea alpolgármesterrel és Jasmina Stevanovićtyal, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkárával, majd pedig megbeszélést folytatott a szabadkai általános és középiskolák igazgatóival.

12495_1.jpg

A tartományi titkár dicsérőleg szólt a Szabadkával való együttműködésről, majd hozzátette, hogy az elmúlt három év közös erőfeszítései keretében 165 millió dinárt fektettek be, amelyből 144 millió dinárt fordítottak az oktatás előmozdítására, 21 millió dinárt pedig a nemzeti kisebbségekkel és a kisebbségi nyelvek hivatalos használatával kapcsolatos projektekre. Ezeket az eszközöket, mint mondta, részben a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, részben pedig Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatóságának a költségvetéséből biztosították.

Bogdan Laban elmondta, hogy az elmúlt három évben 12 általános és középiskolát újítottak fel.

- Kiemelném a Vegyészeti-technológiai Iskolát, mert ebbe az intézménybe fektettük a legtöbb pénzt, megnyitását pedig április elejére tervezzük. Egyebek mellett ez az iskola kapta 2018-ban a Szent Száva-díjat. Az elmúlt három évben az oktatásba mintegy 380 millió dinárt fektettünk. Minden módon igyekszünk tanulóink, tanáraink és tanítóink számára megfelelő munkafeltételeket teremteni, s szeretnénk büszkék lenne az iskoláink által elért eredményekre – hangsúlyozta Laban polgármester.

A látogatás során Nyilas Mihály titkár és munkatársai találkoztak a Szabadka város területén működő általános és középiskolák igazgatóival, akikkel az oktatási feltételek javításáról cseréltek véleményt.  A titkár azt javasolta, hogy a pályázás előtt legyenek türelmesek, mert – mint mondta – mindenki sorra fog kerülni. Az iskolák képviselőit köszöntötte Biljana Kašerić, a tartományi oktatási titkár megbízott helyettese. Ő arra bátorította a jelenlevőket, hogy a munkájuk során felmerülő bármilyen probléma kapcsán forduljanak a Titkársághoz.

A megbeszélést követően a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság képviselői négy iskolába látogattak el, hogy megállapítsák, miként költötték el a 2018. évi pályázatok útján elnyert eszközöket. A Kosztolányi Dezső Gimnázium 904.328,80 dinárt fordított az oktatási felszerelés vásárlására és a videó-felügyelet felújítására, a Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola 3.005.406,64 dinárt költött a tervek kidolgozására és asztalosmunkákra, a Szent Száva Általános Iskola 6.068.276,00 dinárt fordított felszerelés vásárlására és asztalosmunkákra, míg a csantavéri Hunyadi János Általános Isklola 7.452.121,60 dinárból interaktív és fehér táblákat vásárolt, illetve fordított az épület értéknövelő karbantartására és a Korszerű tanár elnevezésű szakmai továbbképzésre.

A látogatás végén Nyilas leszögezte, hogy – az újabb igényeknek megfelelően – a továbbiakban is be kell fektetni az iskolákba, s megfelelő támogatást kell nyújtani Vajdaság AT minden oktatói-nevelői intézményének.

12495_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop