Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A sándori helyi közösségben szanálták a Trocadero épületét

2019.03.12.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója, Veljko Vojnić, a Naša radost IEI műszaki igazgatója és Nikola Milićević, a sándori Helyi Közösség Közgyűlésének elnöke ma megtekintették a rendbe hozott Trocadero épület helyiségeit a sándori helyi közösségben, amelyben a Méhecske Óvoda és a helyi közösség irodája működik.

  12459_1.jpg

Laban polgármester leszögezte, hogy a szabadkai önkormányzat egyformán fektet be a városi és a peremvárosi helyi közösségek fejlődésébe és előrehaladásába, majd elmondta, hogy a sándori HK-ben 2018-ban a Trocadero épületének a szanálására és felújítására Szabadka város költségvetéséből 6,5 millió dinárt folyósítottak.

A létesítményben megnyílt Méhecske néven megnyílt az új óvoda, amelyben három oktatói-nevelői csoportot helyeztek el egész napos ellátással az 1-től 3 éves korig terjedő bölcsődés korosztályból. Szeretném megdicsérni a sándori Helyi Közösség vezetőségét, és mindazokat, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a projekt rekordidő alatt valósuljon meg, s hogy szanáljuk az épületet – mondta Bogdan Laban.

Hangsúlyozta, hogy a sándori helyi közösség területén az elmúlt két év alatt több mint 45 millió dinárt fordítottak a közlekedési és a sport-infrastruktúrába, s hogy az évtizedek óta gondot okozó Tolmin utca felújítására mintegy 33 millió dinárt fordítottak.

12459_2.jpg

Nikola Milićević elmondta, hogy Bogdan Laban polgármester többet járult hozzá a sándori Helyi Közösség fejlődéséhez, mint a négy előző polgármester, s hogy a Tolmin utca, a helyi közösség egyik legtöbb gondot okozó utcáját teljes hosszában felújították, s hogy a forgalmas útvonalat 2017 augusztusának végén sikerült megnyitni.

Mint azt Milićević elmondta, a Trocadero felújított épületében megteremtették a feltételeket a sokoldalú tevékenységhez, amelyek keretében a helyi közösség szolgáltatásokat nyújt a polgároknak.

Veljko Vojnić elmondta, hogy a Naša radost Iskoláskor Előtti Intézmény Méhecske óvodája tavaly decemberben kezdte meg próbamunkáját. Az óvoda eleget tesz minden feltételnek az 1-3 éves gyermekek biztonságos és színvonalas elhelyezéséhez a korcsoportra vonatkozó szabályzatoknak és előírásoknak megfelelően.

A Méhecske óvodában a három csoportban 60 gyermek van, az oktatói-nevelői munka pedig szerb és magyar nyelven folyik. Az óvodát új, funkcionális, megfelelő bútorzattal, felszereléssel, didaktikai eszközökkel és játékokkal láttuk el, amire mintegy 2,5 millió dinárt fordítottunk, abból a pénzből, amelyet a Naša radost IEI a tevékenységére kap Szabadka város költségvetéséből – mondta Vojnić.

A Naša radost IEI feladata nem csak a területi bővítés, hanem a színvonalas munka is, hangsúlyozta Veljko Vojnić, majd hozzátette, hogy ezt az iskoláskor előtti intézményt a 2019/2020-as tanévben az EU besorolta az eTwinning iskolák hálózatába, valamint hogy a közelmúltban Újvidéken megtartott Útjelzők elnevezésű oktatási vásáron az intézmény aranyérmet érdemelt ki.

12459_3.jpg

 

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop