Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A romák felzárkóztatásával foglalkozó mobil tímek 30 gépkocsit és laptopot kaptak

2019.03.11.

Zoran Đorđević, munka-, foglalkoztatás-, harcosügyi és szociális védelmi miniszter, Sem Fabrizi, az EU szerbiai delegációjának vezetője, Zoran Lakićević, az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium államtitkára és Đorđe Staničić, a Városok és Községek Állandó Konferenciájának (VKÁK) főtitkára ünnepélyesen átnyújtotta 30 gépkocsi kulcsait és laptopot azoknak a városoknak és községeknek, amelyekben működnek mobil tímek a romák felzárkóztatása érdekében.

12458_1.jpg

A Fiat Tipo gépkocsikat és a 30 számítógépet az EU adományozta Az EU támogatása a romák felzárkóztatására – a helyi közösségek megerősítése a romák felzárkóztatása érdekében elnevezésű projekt keretében, amelyek a VKÁK valósít meg, a fő kedvezményezett pedig a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcosügyi és Szociális Védelmi Minisztérium.

Đorđević miniszter kiemelte, hogy a roma népesség tagjai több figyelmet és elkötelezettséget érdemelnek, s ugyanolyan lehetőségekkel kell rendelkezniük, mint Szerbia minden polgárának. Mint mondta, a romák Szerbia egyenrangú polgárai, s hogy a Kormányfelhatalmazásai keretében mindent megtesz, hogy ők így is érezzék.

- Szerbia olyan ország, amelyben sok nemzet él. A szerb Kormány egyformán gondoskodik mindegyikről, egyenlő jogokat, élet- és munkakörülményeket biztosít a számukra. Büszkék vagyunk arra a tényre, hogy igazi példát adunk a népek egymás közti működésére, amelyet más országok is követhetnek. Szeretnénk, ha a romák tudnák, hogy az állam mindent megtesz megsegítésük érdekében, s hogy ők is, igyekezetükkel és akaratukkal Szerbia részei legyenek, s egyenrangúan vegyenek részt a fejlődésében – mondta Đorđević.

Sem Fabrizi elmondta, hogy a romák felzárkóztatásával foglalkozó mobil tímek számára adományozott gépkocsik és számítógépek lehetővé teszik a roma közösségnek szánt szolgáltatások jobb és könnyebb biztosítását.

- Ezek a szolgáltatások a szociális védeleM, az egészségügy, a foglalkoztatás és egyéb területek. A járművek az önkormányzatok képviselői számára lehetővé teszik, hogy meglátogassák a roma közösség azon tagjait is, akik nagyon távoli helyeken élnek – mondta Fabrizi.

Zoran Lakićević hangsúlyozta, hogy a mobil tímek létrehozásával ésszerűbben hasznosíthatók az önkormányzati intézményi erőforrások, koordinált a szolgáltatások nyújtása, így a felhasználók számára azok gyorsabban és nagyobb mértékben váltak elérhetővé.

Đorđe Staničić szerint a roma népesség általános helyzetének a javításában a szerbiai önkormányzatokban nagyon fontos szerepet töltenek be az ezzel foglalkozó mobil tímek. 

- Ezáltal összekapcsoljuk a szerbiai romák szociális felzárkóztatásának a stratégiáját, amelyet országos szinten hoztunk meg a romák felzárkóztatásának helyi akcióterveivel – mondta Staničić.

A járművek átadási ceremóniáját ma rendezték meg Belgrádban, a Szerbia Palota előtti téren.  A szabadkai önkormányzatból a járművet és a laptopot Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja vette át.

12458_2.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>