Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Ismertették a NFSZ nyilvános felhívásait és pályázatait

2019.03.06.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet Körzeti Gazdasági Kamarájában a munkáltatókkal ismertette a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat 2019. évi nyilvános felhívásait és pályázatait. Összesen 12 nyilvános felhívásról és pályázatról van szó, amelyek az idei évre vonatkozóan különböző pénzügyi programokat és foglalkoztatáspolitikai intézkedéseket tartalmaznak.

12451_1.jpg

Petar Jarić, a NFSZ igazgatóhelyettese elmondta, hogy a programok és intézkedések megvalósítására 2019-ben 4,55 milliárd dinárt fordíthatnak, amiből a szakmai rehabilitációra és a fogyatékkal élők foglalkoztatására a költségvetési alapból 550 millió dinárt használhatnak fel.

- A Szerbia-szerte megrendezésre kerülő összejövetelek célja a munkáltatókkal és a munkanélküliekkel minél közelebbről megismertetni a NFSZ intézkedéseit. Minden nyilvános felhívás célja segíteni a munkáltatóknak a munkaerő felkutatását, a nem megfelelő szakképesítéssel rendelkező munkanélkülieknek pedig segíteni, hogy megfeleljenek a munkaerőpiaci igényeknek – hangsúlyozta Petar Jarić.

A 4,55 milliárd dinárból országos szinten mintegy 135.000 munkanélkülit szeretnének felölelni, beleértve a 7.400 fogyatékkal élőt is. Ezt a pénzt kiegészítik az EU előcsatlakozási alapjaiból folyósított támogatással, valamint a helyi önkormányzatok jelentős eszközeivel is.

Snežana Sedlar, a NFSZ tartományi foglalkoztatási szolgálatának igazgatója elmondta, hogy közvetlen, interaktív kommunikációt alakítsanak ki a munkáltatókkal, a NFSZ egyik célcsoportjával a munkanélküliek, illetve azon személyek mellett, akik munkahelyet szeretnének váltani.

- Szeretnénk bemutatni és elmagyarázni a kínálatunkat, tájékoztatni a munkáltatókat, akikkel eddig együttműködtünk, de újabb munkáltatókat is bevonni intézkedéseink sorába – mondta egyebek mellett Snežana Sedlar.

Srđan Samardžić, a Városi tanács turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért felelős tagja elmondta, hogy a szabadkai önkormányzat támogatja a NFSZ intézkedéseit és tevékenységét.

- A helyi önkormányzat úgy támogatja ezeket az intézkedéseket, hogy jó üzleti és kedvező beruházási légkört teremt a haza és a külföldi befektetők számára, valamint a meglevő gazdasági társaságok és vállalkozások kapacitásainak a bővítéséhez. A Városi Képviselő-testület február 26-án megtartott 21. ülésén elfogadtuk Szabadka 2019. évi helyi foglalkoztatási akciótervét, amely városunkban az aktív foglalkoztatáspolitika végrehajtásának és a foglalkoztatottság fokozását célzó intézkedések meghatározásának alapvető eszköze - mondta Srđan Samardžić.

Dušan Torbica, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szabadkai fiókintézetének igazgatója kiemelte, hogy a munkanélküliek száma 20 százalékkal kisebb a tavalyinál, s hogy folyamatosan csökken a munkanélküliségi ráta, ami – mint mondta - az új munkahelyek megnyitásának az eredménye.

- Érezhető a munkaerő mobilitása is, a szomszédos községekből mind több munkanélküli jön dolgozni Szabadkára. A munkanélküliség további csökkentése érdekében a pénzügyi támogatások egész sorával segítjük a munkanélküliek munkába-állását, a munkáltatókat pedig abban, hogy jó munkaerőhöz jussanak. A szakmai gyakorlat mellett, ami lehetővé teszi a fiatalok számára az első munkahelyi gyakorlat megszerzését, idén új programot vezettünk be az egyetemi, illetve középiskolai végzettségű gyakornokok számára, a szakképzetlenek számára a megfelelő készségek és tudás megszerzését, képzéseket ismert munkáltatók számára, a nehezen foglalkoztatható személyek munkába állására indítunk programokat, ösztönözzük az önfoglalkoztatást, támogatjuk a fogyatékkal élők foglalkoztatását... - mondta Dušan Torbica.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szabadkai fiókintézetének nyilvántartásában 8.200 munkanélküli szerepel, közülük 4.800-an Szabadkáról.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop