Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A kiegészítő forgalmi sávok a balra kanyarodáshoz növelik a biztonságot és az áteresztőképességet

2019.03.05.

A Makszim Gorkij utca egy része felújításának tervei felölelik az úttest kiszélesítését a Radić-fivérek és a Strossmayer utcai kereszteződéseknél, mégpedig a Makszim Gorkoj utcából a balra kanyarodást szolgáló kiegészítő forgalmi sáv hozzáadásával. Emellett az utcának ezen a szakaszán új fény- és közlekedési jelzőrendszert, továbbá videó-felügyeleti rendszert telepítenek, amely a Pátria Szállónál elhelyezett videó-felügyelettel együtt egységes rendszert alkot, s amely össze van kötve a szabadkai Rendőri Igazgatósággal – közölték ma a Városháza Média Központjában tartott sajtótájékoztatón.

12447_1.jpg

Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója emlékeztetett rá, hogy a Makszim Gorkij utca és a Matija Gubec, Strossmayer és Radić-fivérek utcai kereszteződések a városközpontban találhatók, ahol erős a forgalom minden formája, majd elmondta, hogy a projekt megvalósításával és a kiegészítő forgalmi sávok megépítésével a balra kanyarodáshoz megnövelik az útkereszteződések áteresztő-képességét.

- A projekt megvalósításától a közlekedésbiztonság és az áteresztő-képesség javulását várjuk, egyértelműbb lesz a közlekedés a forgalmi sávokban, csökken a sebesség és a Makszim Gorkij utcai balra kanyarodásnál kevesebb lesz a konfliktus. Ezeknek az útkereszteződéseknek a közvetlen közelében található az Ivan Goran Kovačić Általános Iskola is, ami még egy ok arra, hogy a Makszim Gorkij utcának ezen a szakaszán javítsuk a közlekedésbiztonságot – hangsúlyozta Predrag Radivojević.

Milan Vasović, a Subotica-trans KV forgalmi igazgatója, tapasztalt bírósági szakértő a közlekedési kérdésekben elmondta, hogy a járművek legnagyobb száma a Makszim Gorkij utcának azon a szakaszán közlekedik, amelyekben felújítják és kiszélesítik az úttestet.

- Egy a közelmúltban végzett forgalomszámlálás szerint ezen az útszakaszon 24 óra alatt 400 autóbusz halad át. Emellett a Radić-fivérek utcán bonyolódik a Harcosok Sorakozója nagy lakótelepre irányuló forgalom. A balra kanyarodást segítő kiegészítő forgalmi sávok csökkentik a járművek várakozási idejét, biztonságosabb és gyorsabb lesz a közlekedés – emelte ki Milan Vasović.

A projekt megvalósítását a nyárra tervezik, a munkálatoknak őszig kell elkészülniük.

A Makszim Gorkij utca útburkolatának felújításához és bővítéséhez a Radić-fivérek utcai kereszteződéstől a Matija Gubec utcai kereszteződésig a video-felügyelet I. szakaszának a kiépítésével együtt elnevezésű projektre Vajdaság AT Nagyberuházások Igazgatósága valamivel több mint 73 millió dináros térítésmentes támogatást biztosított az általa kiírt nyilvános finanszírozási és társfinanszírozási pályázat útján a közlekedési infrastrukturális projektekre.

A Városháza Média Központjában tartott sajtótájékoztatón jelen volt Vesna Zrnić, a Beruházási és Fejlesztési Titkárság titkára, Božidarka Golubović projekt-koordinátor, valamint Milan Marjanov mérnök (Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat).

 12447_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop