Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Makszim Gorkij utca felújításával javul a közlekedésbiztonság és kevesebb lesz a dugó

2019.02.20.

A balra forduláshoz szükséges útsávok hiánya miatt a város legforgalmasabb utcájában, a Makszim Gorkij utcában a legkritikusabbak az útkereszteződések a Radić-fivérek és a Strossmayer utcákkal. Ennek következtében nagyobb veszélynek vannak kitéve a forgalom résztvevői és alacsony az utca áteresztő-képessége, ami miatt gyakoriak a dugók mind a fő-, mind pedig a mellékutakon, utcákon. Ezt a problémát már az idén megoldják, mivel Vajdaság AT Nagyberuházások Igazgatóságának a közlekedési infrastruktúra projektjeinek finanszírozására és társfinanszírozására kiírt pályázatán Szabadka város valamivel több mint 73 millió dinárt kapott a Makszim Gorkij utca útburkolatának felújításához és bővítéséhez a Radić-fivérek utcai kereszteződéstől a Matija Gubec utcai kereszteződésig a video-felügyelet I. szakaszának a kiépítésével együtt elnevezésű projektre.

12428_1.jpg

A térítésmentes eszközök folyósításáról szóló szerződést a szabadkai önkormányzat nevében 2019. február 18-án Újvidéken írta alá Bogdan Laban, Szabadka polgármestere.  Ebből az alkalomból a polgármester elmondta, hogy a projekt előirányozza az utca kiszélesítését a Radić-fivérek és a Strossmayer-utcai kereszteződéseknél, úgy hogy még egy forgalmi sávot alakítanak ki a Makszim Gorkij utcából való balra forduláshoz, valamint ezekben a kereszteződésekben új forgalomszabályozási rendszert és video-felügyeletet telepítenek.

12428_2.jpg

- Ezáltal megnő az utca áteresztő-képessége és sokéves gond oldódik meg ezekben a kereszteződésekben. Közvetlen közelükben található az Ivan Goran Kovačić Általános Iskola is, ami még egy ok arra, hogy a Makszim Gorkij utcának ezen a szakaszán javítsuk a közlekedésbiztonságot - emelte ki Laban polgármester.

E két útkereszteződés mellett Szabadka város tervezi, hogy ilyen felújításra kerüljön sor városunk más, kritikus útkereszteződéseiben is – emelte ki a polgármester.

 12428_3.jpg

12428_4.jpg

Nagyobb rajz M. Gorkij – Radić-fivérek uta  M. Gorkog - Braće Radić

Nagyobb rajz M. Gorkij – Strossmayer u. M. Gorkog - Štrosmajerova

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop