Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Fórum Képzéssel az emberkereskedelem ellen címmel

2019.02.13.

Az emberkereskedelem elleni helyi munkacsoport és az Athén Egyesület szervezésében a szabadkai Vöröskereszt városi szervezetének székházában ma fórumot tartottak Képzéssel az emberkereskedelem ellen címmel.  A vitafórumon szó volt arról, hogy miként felismerni, bejelenteni és dokumentálni a munka-alapú erőszakot és az emberkereskedelmet.

12421_1.jpg

Ilija Đukanović, az emberkereskedelem elleni helyi munkacsoport koordinátora kiemelte, hogy a munkacsoport idei tevékenységét a képzésre és a megelőzésre irányítja, amellyel felöleli mindenekelőtt a gyermekeket, a tanulókat és a szülőket, valamint a szociális védelmi, egészségügyi és oktatási intézmények dolgozóit.

- Tagjaink közül, mint például a Tijana Jurić Alapítvány már szervezett képzést a szülők számára, így az év folyamán nagyszámú tevékenységet szervezünk az emberkereskedelemmel kapcsolatos képzés, illetve a megelőzés érdekében – hangsúlyozta Đukanović.

Emlékeztetett rá, hogy a képzéssel és megelőzéssel kapcsolatban nyílt órát tartottak a Politechnikai Iskolában.

– A felső osztályos tanulók meghallgathatták az erről szóló rádióműsort és beszélgethettek a Nő a dobozban című külön-műsor alkotóival. A mai vitafórum csupán a tevékenység folytatását jelenti, amelyet egész évre tervezünk – mondta Ilija Đukanović.

Prof. dr. Slobodan Savić, a belgrádi Orvostudományi Egyetem Igazságügyi Orvostani Intézetének képviselője gyakorlati példákról szólt.

-Az egészségügyi bizonyítékok hiánya az egyik fő ok, ami miatt ennek a súlyos bűncselekménynek az elkövetői büntetlenek maradnak.  A mai fórum célja a szakmai közvéleményt megismertetni azzal, hogy miként ismerhetik fel az erőszak áldozatát, milyen egészségügyi problémákkal küszködnek az áldozatok, valamint hogyan bizonyítsák be az erőszak nyomait és ennek a bűncselekménynek a többi következményét – emelte ki Slobodan Savić. 

Adrijana Radojčić, az Athén Egyesület tagja elmondta, hogy az egyesület már 16 éve nyújt segítséget és támogatást az emberkereskedelem áldozatainak, majd kiemelte, hogy ezt a bűncselekményt csak nagyon ritkán jelentik be maguk az áldozatok a sajátos helyzet miatt, amelybe kerültek, ez pedig a teljes kiközösítés, a megfélemlítés és a mindennapos kínzás, amelyen átesnek.

Tapasztalataink szerint továbbra is a nők és a 18 évesnél fiatalabb kislányok esnek áldozatul, akiket kiszakítanak családjukból, megszokott környezetükből, majd sokáig vannak abban a helyzetben leggyakrabban a félelem miatt és az elkövetők által végrehajtott erőszak következtében - jegyezte meg Adrijana Radojčić.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop