Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Támogatás a gazdasági jellegű vásári rendezvényeknek és kiállításoknak

2019.02.12.

Újhelyi Ákos, a Városi Tanács gazdaságért felelős tagja ma átnyújtotta a szerződéseket eszközök odaítéléséről a 2018. évben Szabadka város területén szervezett vásárok és kiállítások révén megvalósított közhasznú projektek költségtérítésére. A Városháza Kék termében megtartott alkalmi ünnepségen a szerződéseket nyolc egyesület képviselőjének nyújtották át, akik a térítésmentes eszközökre való jogot a 2018. évben Szabadka város területén szervezett vásárok és kiállítások révén megvalósított közhasznú projektek finanszírozására kiírt pályázaton szerezték meg, összesen 2,5 millió dinár értékben.

12413_1.jpg

Újhelyi Ákos a sajtó képviselőihez szólva elmondta, hogy 2018. december 6-án írták ki a pályázatot a 2018. évben Szabadka város területén szervezett vásárok és kiállítások révén megvalósított közhasznú projektek finanszírozására, amire tavaly a városi költségvetésből 2,5 millió dinárt irányoztak elő. A térítésmentes eszközöket az összesen tíz pályázó egyesület közül nyolc kapta meg.

A projektek költségtérítésére szánt eszközöket, mint mondta, a gazdasági, szociális és környezetvédelmi jellegű vásári rendezvények, vásárok és kiállítások projektjeire irányozták elő, amelyek az egészséges élelmiszerek termelésének a népszerűsítését, a társadalmi egyesülés népszerűsítését, az erőforrások termelékenységének a növelését irányozták elő a foglalkoztatási feltételek megteremtésével, azzal a feltétellel, hogy oktató jellegük is legyen.

A projekttevékenységek 2018. május 1-je és október 31-e között zajlottak Szabadka város területén. Egyesületenként maximálisan 400.000 dinár költségtérítést hagytak jóvá.

A határozatot az eszközök odaítéléséről a 2018. évben Szabadka város területén szervezett vásárok és kiállítások révén megvalósított közhasznú projektek finanszírozására kiírt pályázat alapján 2019. február 5–én hozták meg, éspedig a benyújtott kérelmek és a megvalósított tevékenységek értékelését és rangsorolását végző bizottság javaslatára.

Az eszközöket a következő egyesületek és projektek kapták: Ludasért Fejlesztő és Kulturális Egyesület, a Fokhagymafesztiválért és a ludasi falunapért, a nőkről és kismamákról gondoskodó Anahitas Egyesület, az Angel Dreams Expóért (baba, mama és kismama expó), a tavankúti Matija Gubec Horvát Közművelődési Egyesület, a VIII. tavankúti gyümölcs- és helyi kézművestermék-fesztiválért, a Terras Egyesület, a Biofest 2018-ért (organikus élelmiszerek XIV. Fesztiválja), a hajdújárási Rózsa Sándor Civil Szervezetnek a jubileumi, 50. hajdújárási Szüreti Napokért, a Pčela Egyesületnek a XXII. Méhészeti napokért, a Bajmoki Sertéstenyésztők Egyesületének a VIII. gazdanapokért, valamint a homokháti települések fejlesztésével foglalkozó egyesületnek a homokháti összejövetelért.

12413_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop