Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Plakettek a 2. Szabadkai Félmaraton támogatásáért

2019.02.08.

- Az 1. és a 2. Szabadkai Félmaratont a Fuss a történelmen át elnevezéssel rendeztük meg, teljes egészében eleget tettek elvárásainknak, s megmutatták, hogy a sport és a szecesszió kombinációja nagyon sikeres és érdekes lehet. A szabadkai önkormányzat támogatja ezt a sportrendezvényt, amelynek a résztvevői száma belföldről és külföldről egyaránt nő, s amely népszerűsíti az egészséges életmódot, az amatőr sportot és Szabadka turisztikai potenciáljának a fejlődését – jelentette ki Horvát Tímea alpolgármester a Városháza Média Központjában tartott sajtótájékoztatón, amelyen emlékplakettel köszönték meg a munkát mindazoknak, akik részt vettek ennek a projektnek a megvalósításában. A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy mától lehet jelentkezni a sorrendben 3. Szabadkai Félmaratonra, amelyet a városnapi ünnepségek keretében, szeptember 1-jén rendeznek meg.

12411_1.jpg

Horvát Tímea köszönetet mondott a Horizont Sportegyesületnek a Szabadkai Félmaraton szervezéséért, valamint mindazoknak, akik támogatták ezt a rendezvényt, majd meghívta a sportolókat, amatőr futókat és polgárokat, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a 3. Szabadkai Félmaratonon, amelyet 2019. szeptember 1-jén (vasárnap) tartanak a városnapi ünnepségek részeként.

Mester Gyula ismert röplabdázó, a 2. Szabadkai Félmaraton reklámarca bejelentette, hogy idén részt kíván venni a félmaraton keretében megrendezésre kerülő futamok egyikén.  

- Köszönöm a szervezőknek, amiért meghívtak, hogy vegyek részt ezen a kimagasló rendezvényen, amely szerbiai, régióbeli és más európai országok sportolóit gyűjti egybe. Szeretném megtenni a 3. Szabadkai Félmaraton egyik távját, valószínűleg az 5 kilométert, s ezzel a szándékommal összhangban már meg is kezdtem a felkészülést – mondta Mester Gyula.

Pásztor Bálint köztársasági képviselő, a Horizont SE tagja kiemelte a rendezvény jelentőségét Szabadkára nézve, s emlékeztetett rá, hogy nő a Szabadkai Félmaraton résztvevőinek a száma.

- Idén beiktattuk a 10 kilométeres futamot is. Ez azt jelenti, hogy az immár hagyományos rendezvény keretében a gyermekfutamok mellett három futamot indítunk, s ezzel felsorakozunk a térség azon kevés versenyei közé, amelyek ilyen kínálattal rendelkeznek. Az öt és tíz kilométeres futamot egy körön, a 21 kilométeres távot pedig A minősítésű elismert pályán rendezzük meg. A tavalyi eseményt mintegy 300 rendőr, mentőszolgálati alkalmazott és vöröskeresztes aktivista segítette. Szabadka utcáin a futók mellett ott voltak fiatal polgártársaink, három középiskola – az egészségügyi, a közgazdasági iskola és a gimnázium -  továbbá a Tanítóképző és a Vöröskereszt önkéntesei is.  A szervezésben mintegy 50-en vettek részt. Idén a számuk nagyobb lesz, összhangban az esemény bővítésével és a résztvevők számának a növekedésével. A 3. Szabadkai Félmaratonra mától lehet jelentkezni – hangsúlyozta Pásztor Bálint.

A sajtó képviselőihez és a vendégekhez szólt Žika Savin, a Horizont SE alelnöke is, aki köszönetet mondott a szabadkai Rendőr Igazgatóságnak a sportesemény és a félmaraton résztvevőinek, nézőinek a biztosításáért, továbbá a Subotica-trans Közvállalatnak, amely mint mondta, a szabadkaiak számára a futam ideje alatt rendkívüli utasszállítást biztosított.

- Úgy tervezzük, hogy a viszonosság elve alapján kapcsolatba lépünk más versenyekkel a térségből és Magyarországról, mindenekelőtt a tapasztalatcsere érdekében. Szeretnénk megismerni a hozzánk hasonló gondolkodású emberekkel, és mindenképpen szeretnénk Szabadkára elhozni a versenyzőiket is, mint ahogy szeretnénk, hogy a mi versenyzőink is induljanak az ottani eseményeken. nagyon szeretnénk kibővíteni a turisztikai kínálatot is, továbbá, hogy a résztvevők bejelentkezésekor szállást kínáljunk fel, ha városunkban több napot szeretnének eltölteni. vagyis, hogy ne kelljen sokat gondolkodniuk: két-három kattintással megkapják a teljes sport- és turisztikai kínálatot. Köszönet mindenkinek, aki segít ebben a nagy és felelősségteljes munkában. És mindenkit szívesen látunk a 3. Szabadkai Félmaratonon – mondta Savin. 

A köszönet jeleként mindazoknak, akik a szervezők megítélése szerint segítették a rendezvény lebonyolítását és népszerűsítését, plakettet nyújtottak át: számos magán- és közvállalat, intézmény, szervezet, sajtóház és egyén kapott elismerést.

 12411_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop