Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Adomány a Népkonyha számára

2019.02.08.

Ma a Jovan Nenad cár téren megtartották a hagyományos gazdasági és idegenforgalmi rendezvényt, a Turiai Kolbászfesztivált. A turiai vendégek idén is a Vöröskereszt szabadkai városi szervezete képviselőinek átadták a Népkonyhának szánt adományt, 50 kilogramm friss kolbászt. Szabadka várost az adomány átadásakor Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja képviselte.

12410_1.jpg

Ma 18. alkalommal látogattak el hozzánk a turiai mesterek, akiknek szeretnék köszönetet mondani az idei adományért, amely sokat jelent a Népkonyha számára. Szabadka város a 2019. évi költségvetésből 31,2 millió dinárt szán a Népkonyha programjára, amelyet a Vöröskereszten keresztül valósítunk meg – mondta Ilija Đukanović.

Szabadkán a Népkonyha programja 1.200 rászrulót ölel fel, amivel a legnagyobbnak számít a Vajdaságban.  

Fontos megemlíteni, hogy az ételadomány egy részéből juttatunk a még mindig üzemelő ideiglenes befogadóközpontban tartózkodó 21 személy számára is – hangsúlyozta Đukanović.

Miodrag Varo, a szabadkai Vöröskereszt szakmunkatársa megköszönte az adományt a turiai egyesületnek, s emlékeztetett rá, hogy az elmúlt 18 év alatt, amióta Szabadkára járnak, sohasem feledkeztek meg a Népkonyháról, azokról, akik a legjobban rászorulnak az adományra.

Turia képességeit immár több mint két évtizede mutatjuk be Újvidéken, Zomborban és Szabadkán, mondta Tóth István, a Kolbászfesztivál igazgató bizottságának a tagja.

- A Vöröskereszttel és Szabaka Várossal együttműködve azért jöttünk, hogy folytassuk ezt a hagyományt. Szerepelünk a Guinness Rekordok Könyvében, s most a kihívóra várunk, hogy megmutathassuk, még ennél is jobbra, többre vagyunk képesek – emlékeztetett rá Tóth István.

A hagyományos Turiai Kolbászfesztivált február 22-e és 24-e között rendezik meg, a látogatóknak pedig bemutatják a 2015 m hosszú kolbászt, amelyet azután méterre adják el.

12410_2.jpg

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop