Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Sporthírek

Nagy ökölvívó-órát tartottak a Jovan Jovanović Zmaj ÁI-ban

2019.01.30.

Szabadka ma vendégül látta Nenad Borovčanint, a Szerb Ökölvívó Szövetség elnökét és munkatársait, akik Észak-Bácskában népszerűsítették az Ökölvívás olimpiai iskolája elnevezésű projektet. A projekt keretében a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában nyilvános ökölvívó-órát tartottak, ezt követően pedig a Szerb Ökölvívó Szövetség küldöttsége ellátogatott a Spartacus Ökölvívó Egyesületbe és értékes sportfelszerelést adott át.

12372_1.jpg

Mint azt Borovčanin elmondta, egy átfogó projektről van szó, amelyet Szerbia 72 városában és községében valósítanak meg, s amely révén a gyermekeknek és a fiataloknak lehetővé teszik, hogy díjmentesen foglalkozzanak ezzel a sporttal.

- A projekt megvalósítását épp Szabadkán kezdjük, a cél pedig a sportág tömegesítése, hogy minél több gyermek sportoljon s keresse fel az ökölvívó termeket. Ezeket a gyermekeket kiváló pedagógusok és edzők fogadják. Nem minden gyermeknek kell bajnokként elhagynia a termet, de jobb emberként kell távoznia, s épp az ökölvívást népszerűsítve népszerűsítjük azt, hogy olyan sporttal foglalkozzanak, amely erősíti a jellemet, hogy az életben szembe nézzenek a gondokkal, hogy küzdjenek, s hogy talpra álljanak, ha elesnek. Az ökölvívás biztosan fejlődni fog, s ismét olyan nagy neveink lesznek, mint Szabadkán Antelj, Vujković, vagy Tamasi... Ezzel a munkamódszerrel európai és világhatalom leszünk az ökölvívásban – mondta Borovčanin.

A házigazda szerepét a Spartacus edzőjeként, egyben a válogatott igazgatójaként Tomislav Antelj töltötte be.

- Szabadka szereti az ökölvívást, Szerbia pedig szereti a Spartacust. Itt vagyunk, hogy megnyerjük a gyermekeket, s hogy megmutassuk nekik, ők is foglalkozhatnak ezzel a nemes sporttal. Hozzánk a gyermekek minden nap jöhetnek 18 és 20 óra között. A Sportcsarnokban találhatnak meg bennünket, az első emeleten. Ökölvívással egyaránt foglalkozhatnak a kisfiúk és a kislányok is, ez pedig valóban egy nemes sport, amely fejleszti a pszichofizikai képességeket – emelte ki Antelj.

Jasmina Stevanović, a Városi Közigazgatás Társadalom-tevékenységügyi Titkárság titkára megerősítette az ilyen tevékenységek fontosságát.

Üdvözöljük a sport népszerűsítését az iskolába járáson keresztül, mert ez lehetőség arra, hogy a gyermekek, de a szülők is felismerjék a sportolás fontosságát. Rajtunk áll, hogy az önkormányzatban javítsuk az iskolák, sportegyesületek munkafeltételeit a gyermekek számára, s hogy ezáltal segítsük őket abban, hogy egészségesebben, jobban éljenek, s hogy erősítsék a jellemüket – hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

12372_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop