Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Megelőzéssel és képzéssel az emberkereskedelem ellen

2019.01.23.

Az emberkereskedelem elleni helyi csoport a Szabadságnak Nincs Ára elnevezésű informális csoporttal és a Nők a dobozban című műsor alkotóival együttműködve ma a Politechnikai Iskolában nyilvános rádióműsor-hallgatást szerveztek az emberkereskedelem bűncselekményeiről és fogalmáról. Az iskolai órán a tanulók meghallgathattak egy 25 perces rádióműsort, majd pedig kérdezhettek az emberkereskedelemről, az áldozatokról, az emberekkel kereskedőkről, az áldozatok felépüléséről és a sajtó szerepéről az emberkereskedelem elleni harcban.

12359_1.jpg

Ilija Đukanović, az emberkereskedelem elleni küzdelem helyi koordinátora, a Városi Tanács tagja ebből az alkalomból kiemelte, hogy az emberkereskedelem ellen küzdő helyi csoport munkaterve 2019-ben az általános és középiskolai tanulók felkészítésére helyezi a hangsúlyt, s ebből az okból szervezték meg a rádióműsor-hallgatást a Politechnikai Iskolában.

- Fontos, hogy az emberkereskedelem témakörét közel vigyük a tanulókhoz, a szülőkhöz és az idősekhez, de a városban működő intézmények és szervezetek munkatársaihoz is. Ugyancsak sokat számít a helyi sajtó támogatása, amely beszámol a helyi munkacsoport tevékenységéről, amelyet hathatósan támogat az Athén Egyesület és a Nemzetközi Mentő Egylet (IRC) is, mivel csoportunk bekapcsolódott a Veszélytől a biztonságig elnevezésű projektbe, amely az USA Külügyminisztériumának a támogatásával valósul meg Szerbiában – mondta Ilija Đukanović.

A Szabadságnak Nincs Ára elnevezésű informális csoport nevében Dobrila Marković elmondta, hogy ez a csoport a sajtó képviselőivel együtt hat műsorból álló sorozatot állított össze Nő a dobozban címmel az emberkereskedelemről - a megelőzés és a fiatalok felkészítése érdekében, hiszen az övéké különösen veszélyeztetett csoport, de azért is, hogy felhívják a figyelmet a hazánkban is jelen levő bűncselekményekre.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop