Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Aláírták a szerződéseket a helyi vagyongazdálkodási projektek végrehajtásáról

2019.01.22.

Tizennyolc szerbiai község és város képviselője ma Belgrádban, a Képviselők Klubjában aláírták az Exchange 5 Program – Az Európai Unió támogatása az önkormányzatoknak a vagyongazdálkodás területén elnevezésű program keretében kiválasztott projektek támogatásáról szóló szerződéseket.  A kiválasztott projektek között szerepel A csak jogilag rendezett köztulajdon a jó köztulajdon elnevezésű projekt, amelyet Szabadka város Zenta községgel együtt valósít meg. A szerződést a szabadkai önkormányzat nevében Bogdan Laban, Szabadka polgármestere írta alá.

12347_1.jpg

Szabadka város A csak jogilag rendezett köztulajdon a jó köztulajdon elnevezésű projekt keretében a kivételes közösségi jelentőségű létesítmények legalizálására fókuszál majd. A Szabadka város köztulajdonában levő ötven épület legalizálása és további 10 létesítmény tulajdonosi viszonyainak a rendezése a fő cél, amely a projektet megvalósító csapatra vár: a folyamat során felmérik az épületeket, kidolgozzák a földmérői munkálatok tervét, a kataszteri-térképészeti terveket, a földmérői telekhatárok kitűzési projektjét, az épület esetleges törlését, a külön részek tervének a kidolgozását, a létesítmény pillanatnyi állapotáról szóló jelentést, a létesítményeket nyilvántartásba veszik és bejegyzik Szabadka város üzleti könyveibe és a vagyonról szóló adatokat beviszik a központi adatbázisba.

Szabadka város mellett A csak jogilag rendezett köztulajdon a jó köztulajdon elnevezésű projekt partnere Zenta község, amely a projekt révén elsősorban a nyilvántartással, a pontos adatbázis kidolgozásával és a vagyoni leltár elkészítésével kapcsolatos feladatokat tartja elsődlegesen fontosnak. A tervekben összesen 659 létesítmény állapotát mérik fel, de a kétségkívül önkormányzati tulajdont képező építmények jellege miatt első körben nem mindegyiket dolgozzák fel.

A térítésmentes eszközök odaítéléséről szóló szerződést a Szerb Köztársaság Kormánya (Pénzügyminisztérium, az EU eszközökből finanszírozott programok szerződési és finanszírozási osztálya), Szabadka város és Zenta község között 2018. december 21-én írták alá. A projekt teljes költségvetése 240.095 euró, a térítésmentesen kapott összeg pedig 181.343 euró (75,53%). Szabadka városnak 163.600 eurós, Zentának pedig 76.495 eurós kerete van.

Az Exchange 5 Program keretében kiválasztott projektek térítésmentes támogatásáról szóló szerződések ünnepélyes aláírása és a projektek megvalósításának a kezdete előtt Branko Ružić állami közigazgatási és önkormányzati miniszter, Jadranka Joksimović európai integráció-ügyi miniszter, Sem Fabrizi nagykövet, az EU szerbiai delegációjának vezetője, Slavica Savičić, pénzügyminisztériumi államtitkár, Marko Jovanović, pénzügyminiszter-helyettes, az EU eszközökből finanszírozott programok szerződési és finanszírozási osztályának képviselője, valamint Đorđe Staničić, a Városok és Községek Állandó Konferenciájának főtitkára mondott beszédet.

A 18 leszerződött projekt teljes értéke meghaladja a 3,5 millió eurót, amelyből az Európai Unió mintegy 3 millió eurót adományoz, a többi pedig a kedvezményezettek önrészéből származik. A szerződések átlagos értéke mintegy 165.000 euró. A projektek időtartama 12-18 hónap.

A projekteket a Program 1. fejezete keretében valósítják meg 48 önkormányzati egység (18 koordinátor és 30 partner), valamint néhány más kedvezményezett (KKV, regionális fejlesztési ügynökség, civil szervezet) bevonásával.

Az Exchange 5 Programot az Európai Unió pénzeli az IPA 2014-es eszközeiből. A fő kedvezményezett - az eszközök indirekt igazgatójaként - az Államigazgatási és Önkormányzati Minisztérium, a szerződő testület a Pénzügyminisztérium EU eszközökből finanszírozott programok szerződési és finanszírozási osztálya, míg a megvalósító partner a Városok és Községek Állandó Konferenciája.

A program tényleges kedvezményezettjei, a fejlett vagyongazdálkodás és az ezzel kapcsolatos önkormányzati szolgáltatások haszonélvezői a szerbiai önkormányzatok és a polgárok, vagyis a lokális közösségek.

12347_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop