Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar lenyűgözte a közönséget

2018.12.28.

A Városháza Dísztermében megtartott mai hagyományos újévi hangversenyen attraktív műsorral mutatkozott be a Szabadkai Szimfonikus Zenekar. Strauss, Dvořák, Hacsaturján és és Csajkovszkij műveinek remek előadásával a kiváló szólistákból és zenekari művészekből álló együttes lenyűgözte a közönséget.

12316_1.jpg

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar kiváló dinamikával muzsikált. A forte (forte, hangosan) általában erőteljes hangzású, ami náluk lágyan szólt, a piano (piano, halkan) ami az európai és világhírű zenekarokat jellemzi, a ma esti hangversenyen erre a zenekarra is jellemző volt. Ebben a hangzásban hatalmas érdemei voltak Mikica Jevtić karmesternek, az újvidéki Szerb Nemzeti Színház állandó karnagyának.

A szólistát, Aleksandra Stanković koloratúrszopránt a közönség nagy tapssal köszöntötte.  A közönség hatalmas lelkesedését, szívélyességét és melegségét, a hangverseny végén kitört ovációt a művésznő Puccini és Dvořák opera-áriáinak, valamint Johann Strauss Denevér című operettje Adél-dalának mesteri előadásával köszönte meg, kifejezésre juttatva pompás hangját és tehetségét.

A Díszteremben megjelenteket Horvát Tímea alpolgármester köszöntötte.

- Örömömre szolgál, hogy ma este ebben a gyönyörű épületben gazdag műsorban, gyönyörű zenében és a polgártársunk, Miloš Nikolić hegedűtanár által egybegyűjtött kiváló művészekből álló Szabadkai Szimfonikus Zenekar remek hangszerelésében lehet részünk. A komolyzene-kedvelőknek szánt hagyományos újévi koncert mellett a szabadkai önkormányzat, Szabadka Város Turisztikai Szervezete idén is, december 31-én minden szabadkait és vendéget a központi téren megajándékozza a szilveszterezés élményével. Abban a meggyőződésben, hogy ma este és szilveszter éjszakáján is élményekben gazdag műsorban lesz részünk, a szabadkai önkormányzat, Bogdan Laban polgármester és a magam nevében Önöknek és családjuknak jó egészséget, sok boldogságot, sikert és örömet kívánok az új, 2019-es esztendőben – mondta Horvát Tímea.

12316_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop