Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartotta ülését az OPTI-BIKE projekt-teamje

2018.12.20.

Az Interreg IPA CBC HU-SRB Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló OPTI-BIKE projekt projekt-teamje ma ülést tartott a Városháza Kék termében. A szabadkai önkormányzat nevében a megjelenteket Horvát Tímea alpolgármester köszöntötte, A határszakasz forgalmának optimalizálása – kerékpárutak tervezése és építése című projekt céljairól és eddigi eredményeiről Újhelyi Ákos projektmenedzser, valamint a projektpartnerek képviseletében a magyarországi Ásotthalom és Tompa polgármestere, Toroczkai László és Véh László számoltak be.

12301_1.jpg

- Az OPTI-BIKE projekt megvalósítása a múlt év októberében vette kezdetét. Jelenleg a projekt teljes megvalósításának a felénél tartunk. A projekt a Magyarország-Szerbia IPA Interreg Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében realizálódik. Ma megtartottuk a magyarországi partnervárosok képviselőivel a projekttel kapcsolatos első értekezletet, amelyen áttekintettük a projektet, megállapítottuk, hogy a tervezett ütemben haladunk, s hogy a projekt a megbeszélt határidőn belül, azaz 2019 szeptemberének végéig megvalósul - emelte ki Újhelyi Ákos.

Az elkövetkező időszakban két közbeszerzést írunk ki. Az egyik a királyhalmi és kelebiai kerékpárutak kiépítésére vonatkozik, a másik pedig a Szabadkán megépítendő kerékpárutak műszaki tervdokumentációjának a kidolgozására.

12301_2.jpg

- A kerékpárutak építése a határ két oldalán meghatározott előnyökkel jár a kerékpárosok számára, akik a legnagyobb tumultus idején is könnyen és gyorsan átkelhetnek a határon, hogy a szomszédos Magyarországon meglátogassák rokonaikat és barátaikat, vagy eljussanak a munkahelyükre – mondta Újhelyi.

Az OPTI-BIKE kerékpárutas projekt hozzájárul a forgalom optimalizálásához, méghozzá kerékpárutak építésével, melyek hossza Szabadkán - Kelebián és Királyhalmon 7,9 km, illetve a magyarországi tompai (3,2 km) és az ásotthalmi (6,9 km) önkormányzatok területén.

Kidolgozásra kerül a szabadkai (22 km) és a tompai (4,9 km) kerékpárutak építésének műszaki tervdokumentációja is. A projekt teljes értéke 2.566.612,65 euró.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop