Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Ideiglenes befogadóközpont nyílt a legjobban rászorulók számára

2018.12.20.

- A Szociális Munkaközpont, a Vöröskereszt és a Caritas szakszolgálatainak a képviselői közösen úgy ítélték meg, hogy megteremtődtek a feltételek ahhoz, hogy a Szabadka Város területén levő hajléktalanok számára a Gaj utca 50-es szám alatt megnyíljon az ideiglenes hajléktalan-szállás. Erre a célra Szabadka Város 2018-ra a költségvetésből 407.000 dinárt hagyott jóvá – nyilatkozta ma a hajléktalan-szállás megnyitásakor Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja.

12300_1.jpg

2018-ban immár második alkalommal nyitjuk meg a melegedőt a legjobban rászoruló polgárok számára. 

- Idén először január 17-én nyitottuk meg az ideiglenes befogadó-központot. Mindannyian jól emlékszünk, hogy 2017-ben ilyentájt gyakorlatilag tavaszias volt az idő és nem volt szükség a melegedőre. 2018 januárjától márciusig 32-en fordultak meg a befogadó-központban. Mint látják, Szabadka város idén is felelősségteljesen és humánusan viszonyul a legjobban rászoruló polgárok iránt, fedelet biztosítva a fejük fölé, 25 ágyat, meleg ételt és italokat biztosítva a számukra. Az első néhány rászorulót már a mai nap folyamán várjuk – hangsúlyozta Đukanović.

A szállás működéséhez a teljes logisztikai hátteret, 25 ágyat, tiszta ágyneműt, napi három étkezést, meleg italokat, ruházatot és alsóneműt, valamint egyéni és közösségi tisztálkodási szereket a szállás lakói számára a Vöröskereszt szabadkai városi szervezete biztosította.

- Igyekeztünk a rászorulók számára a lehetőségekkel és a jóváhagyott eszközökkel összhangban minél jobb komfortot biztosítani. Úgy tervezzük, hogy a szabadkai Egészségházzal együttműködve biztosítjuk a szálláson elhelyezettek számára az orvosi vizsgálatokat, valamint 8-tól 15 óráig szakemberek és önkéntesek ügyeletét is – hangsúlyozta dr. Siniša Trajković, a szabadkai Vöröskereszt titkára.

A Szociális Munkaközpont, a tevékenység hordozójaként elvégzi az előzetes vizsgálatokat és becsléseket, valamint beutalja azokat, akiknek nincs hol lenniük a tél folyamán, mondta Miroslava Bagavac, a Szociális Munkaközpont igazgatója, hozzátéve, hogy ez alatt az idő alatt a Szociális Munkaközpont kiterjedt becslést készít a rászorulók további védelmével kapcsolatban.

- A melegedő működése alatt a Szociális Munkaközpont munkatársai munkaidőben naponta felkeresik a rászorulókat, a hétvégeken pedig ügyeletes szakmunkatársunk bejárja őket, felméri, hogy mire lenne szükségük – mondta Miroslava Bagavac.

Ric Gábor, a Caritas nevében elmondta, hogy a Caritas bocsátotta ezt a helyiséget az ideiglenes befogadó-központ számára, a legjobban rászoruló szabadkaiak befogadására, az emberbaráti szervezet önkéntesei pedig a délutáni órákban és éjszaka tartanak ügyeletet.

 12300_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop