Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Elkészült a Szabadkát elkerülő út még egy szakasza

2018.12.17.

Prof. dr. Zorana Mihajlović, a szerb Kormány alelnöke, építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter ma Pásztor Istvánnal, Vajdaság AT Képviselőházának elnökével és Bogdan Labannal, Szabadka polgármesterével jelen volt az Y-leágazás újabb, összesen 12 kilométeres szakaszának a forgalomba helyezésénél, s bejelentette, hogy a szerb Kormány 2019-ben 1,4 milliárd dinárt fordít a Szabadkát elkerülő út befejezésére.

12296_1.jpg

- Tavaly 6,5 kilométert fejeztünk be, idén 5,5 km-t, ezzel 12 kilométernyi utat adunk át a forgalomnak. Amit mondtunk, azt tesszük. Ez az elkerülő út, amely összeköti a kelebiai határátkelőt és az ipari övezetet a 10-es közúti folyosóval, fontos mind Szabadka, mind Szerbia számára. Célunk feltételeket teremteni az új cégek betelepüléséhez és az egész ország további fejlődése – mondta Zorana Mihajlović.

12296_2.jpg

A miniszter asszony kiemelte, hogy jövőre megkezdődik a Belgrád-Budapest vasútvonal újabb szakaszának a felújítása az Újvidék-Szabadka-államhatár szakaszon. Ennek a projektnek az értéke 1,1 milliárd dollár. 

Pásztor István azt mondta, hogy a szabadkai elkerülő út befejezése a szabadkaiak több mint két évtizedes álma.

12296_3.jpg

- Ez jó hír a számunkra, mert tiszteletben tartjuk a határidőket és az ígéreteinket. Számos ésszerű érv szól az Y-leágazás befejezése mellett, s hiszem, hogy jövő ilyenkorra befejezzük a fennmaradt 12 kilométert is – mondta Pásztor. 

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere kiemelte, hogy több évtizedes megtorpanást követően 2016 novemberében folytatódtak a munkálatok, s hogy az Y-leágazás befejezése hozzájárul a nehéz teherforgalom kihelyezéséhez a város központjából.

12296_4.jpg

- A Szabadkát elkerülő útnak köszönhetően a teljes teherforgalom kihelyeződik a városból és a kisbajmoki Ipari Övezetből. Ez a projekt a köztársasági elnök, a szerb Kormány és az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium odaadó munkájának és kitartásának köszönhető.  2019 végéig befejezzük a teljes útszakaszt – hangsúlyozta Laban polgármester, majd hozzátette, hogy a Szabadkát elkerülő út 12 kilométeres szakaszára 1,1 milliárd dinárt fordítottak.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop