Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Palicson megkezdődött az aqua park és spa központ építése

2018.12.15.

Rasim Ljajić, a szerb Kormány alelnöke, kereskedelmi, turisztikai és távközlési minisztere, Igor Mirović, a tartományi Kormány elnöke és Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma Palicson lehelyezték az aqua park és spa központ alapkövét. A Szerb Köztársaság Kormánya, a tartományi Kormány és Szabadka város által közösen finanszírozott projekt megvalósítására összesen 1 milliárd 59 millió dinárt, azaz több mint 9 millió eurót fordítanak. A beruházás első ütemének értéke 330 millió dinár.

 12294_1.jpg

A spa központ és aqua park építése Palicson nagy lépést jelent abba az irányba, hogy Palics visszakerüljön Szerbia és a térség turisztikai térképére, mondta ebből az alkalomból Laban polgármester.

Büszke vagyok rá, hogy a Palics turisztikai potenciáljának fejlesztése terén történt több évtizedes lemaradás után a szabadkai önkormányzat a köztársasági elnökkel, a szerb Kormánnyal és a tartományi kormánnyal együtt, azok hathatós támogatásával beindul még egy jelentős projekt megvalósítása, amely nagyban segíti majd Szabadka és Szerbia gazdaságát, a jövedelem  és a palicsi turisták számának a növekedését, valamint minden polgárunk életminőségének a javítását, hiszen ilyen létesítmény nem létezik városunkban és annak tágabb környezetében sem.

12294_2.jpg

– A projekt, amely a Férfistrand területén, mintegy 4,4 hektáron valósul meg, 28.500 négyzetméteres külső területen öt medence építését irányozza elő, közülük legalább egy termálvizes lesz, a zárt épületben, 3.000 négyzetméteren pedig további öt medence és egy spa központ épül. A koncepció szerint ezt a létesítményt minden korosztály használhatja majd – hangsúlyozta Bogdan Laban, hozzátéve, hogy Palicson a különböző infrastruktúrákra az utóbbi két évben több mint 200 millió dinárt költöttek.

Igor Mirović elmondta, hogy a beruházás értéke több mint egymilliárd dinár, s hiszi, hogy a munkálatok teljes befejezését követően az elkövetkező két alatt Palics olyan tartalmakkal gazdagodik, amelyek lehetővé teszik a turizmus fejlődését és a turisták számának a növekedését Vajdaságnak ebben a részében.

12294_3.jpg

A tó tisztítási munkálatainak a folytatása és az infrastruktúra rendezése mellett ez a projekt is ismételten láthatóvá teszi a tartományi Kormány, a szerb Kormány és az önkormányzatok együttes fellépését és együttműködését, amely konkrét eredményekkel jár minden polgárunk jóléte érdekében, emelte ki Mirović.

– Fontos, hogy együtt finanszírozzuk az ehhez hasonló nagy projekteket. Folytatjuk a munkálatokat az Y-leágazás szakaszán is, továbbá a szabadkai Népszínház felújítását, de más projektek megvalósítását is, amelyek hozzájárulnak Szabadka, a Vajdaság, ezzel együtt pedig egész Szerbia fejlődéséhez is – tette hozzá Mirović kormányelnök.

12294_4.jpg

Rasim Ljajić egyebek mellett elmondta, hogy hazánkban ez az egyik legnagyobb turizmus-fejlesztési beruházás, majd kiemelte, hogy várakozásai szerint a projekt megvalósításával Palics ismét az egyik legvonzóbb turisztikai célállomássá válik Szerbiában.

Az alapkőletételnél jelen volt Pásztor István, Vajdaság AT Képviselőházának elnöke is.

12294_6.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop