Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadkára látogatott a ciprusi nagykövet

2018.12.07.

Szabadka polgármestere, Bogdan Laban ma a Városházán fogadta Konsztantinosz Eliádeszt, Ciprus belgrádi nagykövetét. Laban polgármester és Eliádesz nagykövet a kellemes hangulatban telt beszélgetés során kiemelték, hogy a Szerbia és Ciprus közötti hagyományosan jó és baráti kapcsolat jó alapot képez az önkormányzati szintű konkrét projektumok megvalósításához.

12278_1.jpg

Bogdan Laban üdvözölte Eliádesz nagykövetet, és köszönetét fejezte ki amiért Ciprus folyamatos, őszinte támogatást nyújt Szerbiának az európai csatlakozás felé vezető úton, valamint területi integritásának és szuverenitásának megőrzésében, majd ismertette Szabadka és Palics gazdasági, beruházási, turisztikai, kulturális és egyéb lehetőségeit.

Miután megköszönte a vendéglátást és hogy Szerbia támogatja Ciprus egységét, Eliádesz nagykövet elmondta, hogy hazája, mint az Európai Unió tagországa határozottan kiáll a nemzetközi jog tiszteletben tartása mellett és gondosan ápolja a két baráti ország, Szerbia és Ciprus közötti jó kapcsolatokat, amit a jövőben is minden szinten fejleszteni kell.

A két fél egyetértett abban, hogy minőségi együttműködés hozható létre a turizmus, a mezőgazdaság, a kultúra, az oktatás és a sport terén, rendkívül fontosnak tartják, hogy a szerb és ciprusi beruházók ösztönzést és bátorítást kapjanak az új befektetésékre, és hogy az Észak-bácskai Regionális Gazdasági  Kamarának Ciprussal folytatott árucseréjét, ami a 2018. január-október időszakban 55.000 dollár volt, a jövőben növelni kell.   

Eliádesz nagykövet indítványozta, hogy Szabadka hozzon létre testvérvárosi  kapcsolatot egy ciprusi várossal, amit a vendéglátók elfogadtak. Laban polgármester javasolta, hogy 2019 tavaszán egy politikusokból és gazdasági szakemberekből álló nagyobb létszámú ciprusi küldöttség látogasson el városunkba, mely alkalommal meg lehetne beszélni a részleteket, és hogy Szabadka melyik ciprusi várossal létesítsen testvérvárosi kapcsolatot.

A Bogdan Laban és Konsztantinosz Eliádesz találkozásán a Városháza zöld termében részt vettek Marijana Cupać polgármesteri tanácsos és Nemanja Simović tanácstag is.

12278_2.jpg

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop