Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Udovičić, Mirović és Laban polgármester megtekintették a felújított Városi Stadiont

2018.11.30.

Vanja Udovičić, ifjúsági és sportminiszter, Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke, Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúságügyi titkár, Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Nemanja Simović, a Városi Tanács ifjúságért és sportért felelős tagja ma megtekintették a Városi Stadiont, amelyen a közelmúltban készült el a központi pályán a fűborítás, az új atlétikapálya, valamint felújították a Spartacus Atlétikai Klub és a Spartacus Női Labdarúgó Klub öltözőit és mosdóit. A beruházás teljes értéke 87 millió dinár, amit az Ifjúsági és Sportminisztérium, a tartományi Kormány és Szabadka Város biztosított.

12261_1.jpg

Laban polgármester elégedetten állapította meg, hogy ma nagyszámú atlétának és rekreáló sportolónak adják át használatra az atlétikai pályát, a Spartacus férfi és női labdarúgóinak az új gyepborítást a korszerű vízelvezető- és öntöző-rendszerrel, majd kijelentette, hogy a projekt nem valósulhatott volna meg a Szerb Köztársaság és Vajdaság AT Kormányának jelentős és önzetlen támogatása nélkül. 

- Az Ifjúsági és Sportminisztérium a projektet 67 millió dinárral támogatta, az új gyepszőnyeget pedig a tartományi Kormány és Szabadka Város finanszírozta egyaránt 10-10 millió dinárral. A múlt év márciusában szerelték fel a reflektorokat, jelenleg pedig a munkálatok jövő évi folytatásához szükséges műszaki és tervdokumentáció készül, amikor is a közberuházások igazgatásával foglalkozó iroda segítségével a Városi Stadionban új lelátók épülnek. Ezáltal teljessé válik a létesítmény, és teljesítjük a feltételeket ahhoz, hogy európai szintű mérkőzéseket játszhassanak városunkban – emelte ki Bogdan Laban.

Igor Mirović elmondta, hogy a nagy projekt megvalósításáról a köztársasági és a tartományi kormány együttes ülésén állapodtak meg, s hogy ezen a példán keresztül is látszik: ha együtt dolgozunk, az eredmények nem maradnak el, s hogy most a sportolók és jobb edzésfeltételekkel rendelkeznek.

Hangsúlyozta, hogy Szabadka Város készíti a projektet a lelátók második részének a felújítására, s reményei szerint a Városi Stadiont teljesen felújítják az elkövetkező két év alatt.

Néhány napon belül aláírjuk a szerződést a nagybecskereki stadion felújításáról, s az ilyen konkrét példákon keresztül mutatjuk meg, hogy elkötelezetten munkálkodunk azon, hogy minden közösségben minél jobb sport-infrastruktúra épüljön – mondta Igor Mirović.

Vanja Udovičić elmondta, hogy ma ez a sportlétesítmény Szabadka büszkesége, kiemelve, hogy a cél a jövőben ezt a várost a sportturizmus központjává emelni.

Tavaszra, a kiegészítő munkálatok után a Városi Stadion joggal foglalja el a helyét a legszebb és legfunkcionálisabb szerbiai sportlétesítmények között – s hiszem, hogy a jövőben országos és nemzetközi versenyeket rendezhetünk benne, s támogatjuk a fiatalabb sportolókat abban, hogy országos és világhírű sportolókká fejlődjenek. Az Ifjúsági és Sportminisztérium a tartományi Kormánnyal való további együttműködése során mindent megtesz azért, hogy népszerűsítse a sportot a fiatalok és az iskolások körében, hogy fejlessze a sport-infrastruktúrát, megteremtve az előfeltételeket a kimagasló sporteredmények eléréséhez, illetve az egészséges életmód melletti elkötelezettséghez. Sok győzelmet, sikert és leendő új bajnokot kívánok ebben a gyönyörű Városi Stadionban, s hogy minél távolabb váljon ismertté a rekordok és eredmények alapján - üzente Udovičić miniszter.

A szabadkai Városi Stadion 1936-ban épült, az atlétikapálya pedig 1978-ban.

12261_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop