Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bemutatták Emir Kusturica új könyvét

2018.11.27.

A Szabadegyetem zsúfolásig megtelt amfiteátrumában ma este Szabadka Város védnökségével Emir Kusturica, neves rendező a szabadkai közönségnek bemutatta sorrendben harmadik, Šta mi ovo treba című könyvét, amelyet a belgrádi Vukotić medija Kiadóház jelentetett meg.

12254_1.jpg

A Smrt je neprovjerena glasina i Sto jada című sikerkönyvei után Kusturica utóbbi 25 évben, a viharos kilencvenes évektől napjainkig keletkezett naplójegyzeteit gyűjtötte csokorba a Šta mi ovo treba /Kell ez nekem/ címmel.

- A kötet több évi feljegyzésekből jött létre. Ezek reflexiók és többé-kevésbé reakciók azokra a változásokra, amelyek az egykori állam széthullása idején történtek. Szerintem ez érdekes lesz az utánunk következők számára, akik tulajdonképpen számvetést készítenek, a kötetből kiemelnek egy-egy jegyzetet, valamit, ami fontos lesz a számukra – hangsúlyozta Emir Kusturica, hozzátéve, hogy a könyvbemutató helyszínéül nem véletlenül választották az Eurocinemát, hiszen, mint mondta – ő a film embere.

A kiadót, Manojlo Manjo Vukotićot a szerzőhöz. Emir Kusturicához sokéves barátság és üzleti kapcsolat fűzi.

- Az első két kötetet a Novosti Társaság adta ki, ahol igazgató, fő- és felelős szerkesztő voltam. Jól bejáródott csapat vagyunk, s ezt a könyvet bizonyos értelemben könnyebb volt előkészíteni. Ez egy nagyon attraktív könyv, napló, amely az utóbbi 25 évről szól, a gondokról a filmtől kezdve egészen az utolsó szövegig, a világ globalizációjáról. Kusturica egyébként nagyon tehetséges ember, nem csak forgatókönyvíró, rendező, hanem olyan ember, akinek hatalmas adottságai vannak az íráshoz, a kultúrához, olyan egyéniség, akivel jó együtt dolgozni, barátnak lenni – mondta Manojlo Manjo Vukotić.

A könyvből Miloš Stanković, a szabadkai Népszínház élszínésze olvasott fel részleteket, a szabadkaiak pedig a könyvbemutatót követően nagy számban dedikáltattak a szerzővel.

12254_2.jpg

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop