Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 19. ülését

2018.11.27.

A Városháza Dísztermében megtartotta 19. ülését Szabadka Város Képviselő-testülete, amelyen záróhatározatot hoztak Szabadka Város költségvetésének 2018. január 1-je és szeptember 30-a közötti megvalósításáról szóló beszámoló elfogadásáról, majd pedig rendeletet hoztak Szabadka Város 2018. évi költségvetéséről szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről. A mai ülés 22 napirendi pontja keretében egyebek mellett Rendeletet hoztak Szabadka Város Alapszabálya megváltoztatásának megkezdéséről, valamint ugyancsak rendeletben fogadták el Szabadka Város közlekedésbiztonsági stratégiáját a 2018 és 2020 közötti időszakra a Stratégia végrehajtását célzó akciótervvel együtt, továbbá határozatot hoztak hat közvállalat és kommunális közvállalat igazgatójának a kinevezéséről.

12252_1.jpg

Szabadka Város költségvetése a 2018. év január-szeptemberi időszakában 4.141.240.861 dinárral rendelkezett, ami az éves előirányzat 55,26 százalékának felel meg. Az előző év azonos időszakának bevételeihez és kiadásaihoz képest a költségvetés 8,3 százalékkal, azaz 218 millió dinárral több pénzzel rendelkezett.

A rendelkezésre álló eszközök szerkezetében a költségvetés folyó bevételei 3.559.241.159 dinárt tettek ki, ebből a jövedelemadó 1,4 milliárd dinár volt, ami a tervezett keret 68,4 százaléka. A költségvetés bevételei 134.106.656,67 dinárral valósultak meg, ami az éves terv 13,14 százaléka. A rendelkezésre álló városi költségvetési keret 89,63 százalékát, vagyis 3.711.673.447 dinár költöttek el. A tervezett költségek és kiadások 49,53 százalékban valósultak meg.  

A költségvetési eszközöket a kötelezettségek teljesítésének szerződéses határidejében költötték. A városi költségvetés likviditása a jelentéstételi időszakban stabil volt és lehetővé tette a város kötelezettségeinek a teljesítését az esedékességi időn belül.

Szabadka Város 2018. évi költségvetésének módosítását és kiegészítését tartalmazó rendelet elfogadásakor hangsúlyozták, hogy a költségvetés újraelosztását a következő okok tették szükségessé: új előirányzatok nyíltak meg a projektek magvalósítására, amelyekhez a pénzt más hatalmi szintek költségvetéséből biztosították, továbbá módosultak az előirányzatok a kiadások és költségek szerkezetében a város zavartalan működése érdekében az elkövetkező időszakban.   

A várt bevételek, átutalások és adományok alapján elkészült a költségvetési kiadások és bevételek módosított előirányzata a 2018-as évre. A módosításokat követően a költségvetési keret 6.418.530.000 dinár, a közvetett költségvetési intézmények javasolt egyéb eszközei pedig 179.929.000 dinárt tesznek ki. A javasolt költségvetési keret szerkezetében az áthozott, el nem költött összeg 402.000.000 dinár, a tervezett folyó jövedelem összege 5.608.630.000 dinár, a tervezett költségvetési bevételek összege pedig 407.900.000 dinár.

A javasolt újraelosztással a költségvetési keretet 977,5 millió dinárral csökkentették. A legjelentősebb csökkentés az Európai Felújítási és Fejlesztési Bank térítésmentes eszközeinek és kölcsönének a felhasználásánál tapasztalható, mivel módosult a határidő a szabadkai vízrendszerek fejlesztési projektjénél (367,2 millió dinár), valamint a Népszínház épülete felújításának és átépítésének a projektjénél (368 millió dinár).

A legnagyobb új projekt a SZK átutalásai között a Naša radost GYI központi konyhájának felújítása és bővítése 20,7 millió dinárért, amelyben a város 5,3 millió dinárral vesz részt, valamint a város és a Közgazdasági Kar közös projektje, a Regionális Innovációs Start-up Központ létesítése 40,1 millió dináros ráfordítással.

A tanácsnokok elfogadták a Szabadka Város utai érvényes közlekedésbiztonsági stratégiát a 2018-2020-as időszakra a Szabadka Város közlekedésbiztonsági stratégiájának a megvalósítására irányuló akciótervvel egyetemben.

Az önkormányzatok jogszabályi kötelezettsége az önkormányzat területére érvényes helyi közlekedésbiztonsági stratégia meghozatala, amely összhangban állna a Nemzeti stratégiával. Szabadka Város számára a stratégiát a SZAMSZ-gel együttműködve a belgrádi Közlekedéstudományi Kar dolgozta ki.

A stratégia alap-, egyben a legfontosabb dokumentum is a közlekedésbiztonság további előmozdításához önkormányzatunk utain, céljai pedig a következők: hogy a közlekedésben 2020-ig egy gyermek se veszítse életét, hogy 2020-ban a felére csökkentsék éves szinten a halálos áldozatok, továbbá a súlyos sérült gyermekek és felnőttek számát a 2011. évi adatokhoz képest,  valamint, hogy 2020-ban a felére csökkentsék a közlekedési balesetek teljes társadalmi-gazdasági költségeit.

A Városi Képviselő-testület mai ülésén határozatban nevezték ki Slobodan Miloševet a szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat, Milorad Slijepčevićet a Parking KKV és Vesna Prćićet a Temetkezési KKV igazgatójává. Határozatot fogadtak el, amelyben Tamara Dimitrioskit a Stadion Kommunális Közvállalat, Dejan Ljubisavljevićet a Szabadkai Piacok KKV és Aleksandar Aleksićet a Subotica-trans Közvállalat igazgatójává nevezték ki. A kinevezett igazgatók megbízatási ideje négy évre szól.

A tanácsnokok zár+határozatban fogadták el a tájékoztatót a 2018/2019-es tanévben az általános és középiskolák első osztályaiba való beiratkozásról, amely tartalmazza a Szabadka Város területén működő általános és középiskolák tagozatainak és az azokban tanuló diákoknak a számát is.

A Városi Képviselő-testület 19. ülésének teljes anyagi megtalálható Szabadka Város hivatalos honlapján:http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/hu.

 

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop