Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szülők képzése a biztonsági gyermek autósülés helyes használatáról

2018.11.22.

A Szerb Köztársaság Közlekedésbiztonsági Ügynöksége és Szabadka Város együttes szervezésében ma az új Városházán 40 szülő számára tartottak képzést a biztonsági gyermek autósülés helyes használatáról.

12241_1.jpg

A biztonsági gyermek autósülés használati arányát tekintve Szabadka Város a legjobb önkormányzat Szerbiában, de ez az arány még mindig jóval alacsonyabb a kielégítőnél. Ami bátorító az önkormányzatra nézve, az az, hogy az utóbbi öt évben a közlekedésnek nem volt gyermekáldozata, ezért az ilyen jellegű megmozdulások célja az ilyen irányzatok fenntartása.

A képzésen Szabadka Város nevében jelen volt Nemanja Simović, a Városi Tanács tagja, aki a megjelentekhez szólva kiemelte, hogy a szabadkai önkormányzat a helyi közlekedésbiztonsági koordinációs testület által 2019-ben még négy-öt átfogó akciót folytat le a közlekedés leginkább veszélyeztette résztvevői érdekében.

Ugyancsak rámutatott arra, hogy Szabadka nagyon gyorsan felzárkózik az önkormányzatok azon kisebb hányadához, amelyek rendelkeznek saját, helyi közlekedésbiztonsági stratégiával, amely meghatározza majd a közlekedésbiztonsági mutatókat, s amelyek alapján tevékenységeket folytat majd a mutatók további javítása érdekében.

A jelenlevőkhöz szólt Tomislav Petrović, a Szerb Köztársaság Közlekedésbiztonsági Ügynökségének a képviselője, aki kitért a statisztikai adatokra a biztonsági rendszerek szabadkai alkalmazásáról, illetve a biztonsági rendszerek használatának a jelentőségére.

A képzés két, elméleti és gyakorlati részből állt. Az elméleti részben az oktatók felhívták a figyelmet a biztonsági gyermek autósülések használatakor elkövetett szülői hibákra, illetve a helytelen használat következményeire, a gyakorlati részben pedig szemléltették a gyermekülések helyes használatát a gépjárműben.

A szülők nagy érdeklődéssel kísérték ezt a képzést, amit a legjobban az bizonyított, hogy a képzés alatt aktívan együttműködtek az oktatókkal, kérdéseikkel és részvételükkel segítettek önmaguknak és másoknak is az autósülések használatával kapcsolatos esetleges hibák kiküszöbölésében.

12241_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop