Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Oktatási hírek

Tankönyvek a roma nemzetiségű gyermekeknek

2018.11.22.

Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért, és Ilija Đukanović, szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja ma a Đuro Salaj Általános Iskolában tankönyveket adtak át a roma közösségből származó gyermekek számára. Ez csak egyike azoknak a lépéseknek, amelyekkel az önkormányzat támogatja a nehéz anyagi helyzetben levő családok gyermekeit, hogy ezáltal csökkentse az iskolaelhagyók számát.

12240_1.jpg

-  Az önkormányzat idén a roma nemzetiségű gyermekek számára tankönyvek vásárlására a költségvetésből 200.000 dinárt hagyott jóvá. A tankönyveket három iskola diákjai kapták, amelyekben a legnagyobb arányban vannak roma nemzetiségű tanulók - emelte ki Nataša Aleksić.

A Đuro Salaj ÁI tanulóinak egyharmada roma nemzetiségű, Mimica Andrić iskolaigazgató szavai szerint ez a támogatás sokat jelent, hiszen többségük szociális szükséghelyzetben levő családokból származik. Mint mondta, evidens, hogy mind kevesebb roma származású gyermek hagyja el az iskolát, s hogy különösen a kislányok eredményesen fejezik be az általános iskolát.

Ilija Đukanović elmondta, hogy Szabadka Város a tartományi Szociálpolitikai, Demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárságának a pályázatán 400.000 dinárt nyert el a romák lakhatási feltételeinek a javítását szolgáló helyi akcióterv megvalósításának a társfinanszírozására. A tartomány eszközeihez a Város saját eszközöket társít, hogy rendezze az utat, az ösvényeket és a járdákat Csantavéren a Haladás utcában, amelyben többnyire roma lakosság él.

- Az önkormányzat és a tartományi Kormány közös eszközeiből a csantavéri Haladás telepen, ahol többnyire romák élnek, jövő júniusig rendezzük az ösvényeket és járdákat – emelte ki Đukanović.

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Winterfest 2019-2020 téli vásár (2019.12.05-2020.01.13.)