Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Oktatási hírek

Tankönyvek a roma nemzetiségű gyermekeknek

2018.11.22.

Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért, és Ilija Đukanović, szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja ma a Đuro Salaj Általános Iskolában tankönyveket adtak át a roma közösségből származó gyermekek számára. Ez csak egyike azoknak a lépéseknek, amelyekkel az önkormányzat támogatja a nehéz anyagi helyzetben levő családok gyermekeit, hogy ezáltal csökkentse az iskolaelhagyók számát.

12240_1.jpg

-  Az önkormányzat idén a roma nemzetiségű gyermekek számára tankönyvek vásárlására a költségvetésből 200.000 dinárt hagyott jóvá. A tankönyveket három iskola diákjai kapták, amelyekben a legnagyobb arányban vannak roma nemzetiségű tanulók - emelte ki Nataša Aleksić.

A Đuro Salaj ÁI tanulóinak egyharmada roma nemzetiségű, Mimica Andrić iskolaigazgató szavai szerint ez a támogatás sokat jelent, hiszen többségük szociális szükséghelyzetben levő családokból származik. Mint mondta, evidens, hogy mind kevesebb roma származású gyermek hagyja el az iskolát, s hogy különösen a kislányok eredményesen fejezik be az általános iskolát.

Ilija Đukanović elmondta, hogy Szabadka Város a tartományi Szociálpolitikai, Demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárságának a pályázatán 400.000 dinárt nyert el a romák lakhatási feltételeinek a javítását szolgáló helyi akcióterv megvalósításának a társfinanszírozására. A tartomány eszközeihez a Város saját eszközöket társít, hogy rendezze az utat, az ösvényeket és a járdákat Csantavéren a Haladás utcában, amelyben többnyire roma lakosság él.

- Az önkormányzat és a tartományi Kormány közös eszközeiből a csantavéri Haladás telepen, ahol többnyire romák élnek, jövő júniusig rendezzük az ösvényeket és járdákat – emelte ki Đukanović.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop