Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A téli szolgálat felkészült az előttünk álló télre

2018.11.20.

Predrag Radivojević, az Útgazdálkodási, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat igazgatója és Radoslav Vukelić, a Kommunális-ügyi, Energetikai és Közlekedési Titkárság titkára ma szemlét tartott Palicson a Palics-LUdas Közvállalat téli szolgálatánál, valamint Szabadkán, a Subotica-trans KV Szegedi úti körletében a verbászi Extra-auto transport vállalat téli szolgálatánál. A városi és peremvárosi utak és utcák, valamint a Palics Természeti Park téli tisztítására elegendő munkagép, emberi és más erőforrás – kőzúzalék és só - áll rendelkezésre.

12235_1.jpg

A téli szolgálatok szemléjét követően Predrag Radivojević a sajtó képviselőinek elmondta, hogy az Útgazdálkodási, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat az új útügyi törvénynek, és annak az újdonságnak megfelelően, miszerint a téli szolgálat a november 15-e és március 15-e közötti időszak helyett november 1-től április 1-ig működik, meghozta a téli szolgálat 2018/2019-es működési tervét, amellyel összhangban 237 kilométernyi helyi útról és utcáról gondoskodik: ebből 110 kilométer a városi és 127 kilométer a peremvárosi utak, utcák hossza.

- A közlekedési útvonalak téli fenntartásával kapcsolatos közbeszerzési eljárást követően a munkával a verbászi Extra-auto transport vállalat vezette konzorciumot bíztuk meg.  Ma megtekintettük a konzorcium gépparkját, s hiszem, hogy még egy sikeres téli szolgálattal lesz dolgunk. Mint eddig is, a Palicsi Természeti Park területén az utcák, a sétányok, a kerékpárutak és a terek tisztítását a Palics-Ludas KV végzi – emelte ki Predrag Radivojević.

Milutin Perunović, az Extra-auto transport Vállalat nevében elmondta, hogy Szabadka városban és a peremvárosi településeken az előttünk álló télen az útvonalak tisztítására megfelelő színvonalú gépállomány, elegendő munkaerő, só és kőzúzalék áll rendelkezésre.

- A buszmegállókat, a tereket és a szűk utcákat kézi erővel tisztítjuk, amire mintegy 20 munkást tervezünk a szükségletektől függően. Látták a gépállományt a szélsőséges téli feltételekre, olyan havazásra, amely megbéníthatja a tanyák életét, valamint a hókotró- és sószóró tehergépkocsikat is.  Az utak tisztítására idén mintegy 1.000 tonna sót és mintegy 1.000 tonna kőzúzalékot terveztünk. Láthatták az útszakaszok megjelöléséhez szükséges műszaki eszközöket, a karbantartó műhelyt és mindazt, ami szükséges a munka színvonalas elvégzéséhez, amivel minden szabadkai polgár elégedett lehet – hangsúlyozta Perunović.

12235_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop