Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

A falusi nyugdíjasoknak ugyanolyan szolgáltatásokat, mint Szabadkán

2018.11.16.

A bajmoki, új-zsedniki, kisboszniai és györgyéni gerontológiai klubok tagjai december 1-től a hat szabadkai klubhoz tartozó nyugdíjasokhoz hasonlóan igénybe vehetik az ebéd-, a mosási és vasalási szolgáltatásokat. A szabadkai Gerontológiai Központ nyitott védelem elnevezésű szolgáltatásának a bővítését az tette lehetővé, hogy Szabadka Város költségvetéséből több pénzt biztosítanak erre a célra, mégpedig a tavalyinál mintegy 15 százalékkal.

12231_1.jpg

Ezáltal a négy szabadkai peremvárosi településen élő nyugdíjasokat kiegyenlítik a hat városi klub valamelyikének a tagjaival. A Gerontológiai Központ klubjain keresztül a nyitott védelem szolgáltatásai mintegy 7.800 nyugdíjast ölelnek fel.

- December 1-től a szolgálat 40 éves fennállása óta először kínálhatjuk fel a bajmoki, a györgyéni és az új-zsedniki, valamint reményeim  szerint az új, kisboszniai gerontológiai kluboknak is, hogy a klubok tagjai vegyék igénybe ugyanazokat a szolgáltatásokat, amelyek a központi, városi klubokra jellemzőek. Vagyis: egyetlenegy nyugdíjas sem, aki tagja valamely gerontológiai klubunknak, nem érez semmilyen különbséget azért, mert falun él – mondta dr. Nenad Ivanišević, a szabadkai Gerontológiai Központ igazgatója.

A főtt ebéd, valamint a szennyes mosása és vasalása mellett a bajmoki, új-zsedniki, kisboszniai és györgyéni gerontológiai klubok tagjai igénybe vehetik a fodrász, a manikűrös és pedikűrös szolgáltatásait is. Ezt a szabadkai önkormányzat tette lehetővé, mivel megnövelte a pénzügyi juttatásokat nem csupán a Gerontológiai Központ szolgáltatásaira, hanem az idősek szociális védelmének egyéb formáira is.

- Városi Közigazgatásként nagy előrelépést tettünk a tavalyihoz képest, mivel ezekre a területekre az előző évinél mintegy 1,8 százalékkal több pénzt választottunk ki, ami, egyetértenek velem, nem kevés, mivel az összeg eléri az 5,8 millió dinárt. Emellett a házi ápolásra és segítségnyújtásra mintegy 44 millió dinárt biztosítottunk, ami mintegy 15 százalékkal haladja meg a tavalyi keretet – emelte ki Jasmina Stevanović, Szabadka Város Társadalmi-tevékenységügyi Titkárságának titkára.

A tervekben szerepel, hogy a szabadkai Gerontológiai Központ nyitott védelem elnevezésű szolgálata keretében ezeket a szolgáltatásokat megkapják a nagyfényi, mišićevói és višnjeváci klubok is, amelyek megnyitását a következő két év folyamán tervezzük. Ezáltal a házi ápolás és segítségnyújtás mellett a szabadkai Gerontológiai Központ szolgáltatásait  mintegy 12.000-en vennék igénybe, ami az észak-bácskai város teljes lakosságának 10 százaléka. Ezzel a szabadkai Gerontológiai Központ Szerbiában az első helyet foglalná el.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop