Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Németország nagykövete Szabadkára látogatott

2018.11.15.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma fogadta Thomas Schiebet, a Német Szövetségi Köztársaság belgrádi nagykövetét. A Városházán tartott találkozón, amelyen szó volt a beruházásokról, a fejlesztési projektekről és a városunkban élő német kisebbség helyzetéről, jelen volt Catrin Czyganowski, a német nagykövetség gazdasági osztályának vezetője, Predrag Radivojević, az Útgazdálkodási, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat igazgatója, valamint Srđan Samardžić, a Város Tanács turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért felelős tagja.

12227_1.jpg

A Városháza Zöld termében megtartott találkozót követően Laban polgármester a sajtó képviselőinek elmondta, hogy Schieb nagykövetet üdvözölte látogatása elején, s hogy kifejezte köszönetét Németországnak a folyamatos támogatásért, valamint a német befektetők bizalmáért, amely az országunkba és városunkba történő befektetésekben jut kifejezésre.

Ismeretes, hogy a német cégek, mint amilyen a Siemens, a Norma Group, a Dunkermotoren és a Continental-Contitech Szabadkán a Kisbajmoki Ipari Övezetben mintegy 4.000 polgártársunkat foglalkoztatják. Németország kormányának nagy hálával tartozunk a Palicsi- és a Ludasi tavak biodiverzitása megőrzésének projektjéért, amelyre 6,5 millió eurót adományozott. Két hónappal ezelőtt megtörtént a konzultáns kiválasztása, hamarosan ki kellene írnunk a közbeszerzési eljárást, a munkálatoknak pedig a következő év elején kellene megkezdődniük. Az első ütemben Palicson kiépül a csatornahálózat, a következő ütemben rendezzük a tópartot és megépül a felügyeleti, illetve a kerékpárút – emelte ki Bogdan Laban.

A polgármester hozzátette, hogy más projektek megvalósításáról is szó volt, mint például arról, amelyet Szabadka mutatott be a müncheni Expo real befektetési vásáron a Szegedi úti gazdasági övezet kialakításáról kereskedelmi, vendéglátóipari, továbbá lakhatási és üzleti létesítmények építésére, valamint arról a lehetőségről, hogy városunkban épüljön meg az ismert Boysen német cég üzeme.

A Boysen kipufogó-gyártó céggel néhány hónappal ezelőtt írtuk alá a szándéknyilatkozatot. Remélem, hogy ez a projekt meg fog valósulni. Az év végéig lesz még egy megbeszélésünk a cég vezetésével, s hiszem, hogy már azt követően polgárainknak elmondhatjuk, miről is van szó, s mekkora a beruházás értéke - mondta Laban polgármester.

Thomas Schieb megköszönte a szívélyes fogadtatást, s elmondta, hogy megbeszélést folytattak a német kisebbségről is.

Valóban értékeljük azt, hogy itt nagyszámú nemzeti kisebbség él egyetértésben . A német kisebbség élvezi Szabadka Város támogatását. A német kisebbség igen tevékeny, ami örömmel tölt el bennünket – mondta Schieb nagykövet.

Bejelentette, hogy a Laban polgármesterrel folytatott megbeszélés után ellátogat a Siemens és a Continental-Contitech szabadkai üzemeibe, majd pedig Zomborba is, ahol, mint mondta, találkozik a német nemzeti közösség képviselőivel.

Thomas Schieb szeptember óta Németország szerbiai nagykövete. Axel Dittmann megbízatását vette át, s hivatalba lépése óta Szabadka az első városok egyike, amelyekbe ellátogatott.

 12227_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop