Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Vajdaság AT és nyolc város közös fellépése a müncheni Expo Real befektetési vásáron

2018.10.08.

A tartományi Kormány küldöttsége ellátogatott a müncheni Expo Real ingatlanpiaci és befektetési vásárra, amely betekintés nyújt a legújabb irányzatokba és innovációkba a befektetési, ingatlanpiaci és pénzügyi szektorban. Épp egy ilyen rendezvényen Vajdaság AT és nyolc városa közös fellépésben mutatja be a nemzetközi szakmai közönségnek a legjelentősebb befektetési projekteket.

12163_1.jpg

Vajdaság AT infrastrukturális potenciáljának bemutatására az új befektetők megnyerésére az Expo Realon, a legnagyobb ilyen jellegű európai vásáron a nemzetközi vásárokon való közös fellépésről szóló megállapodás alapján került sor, amelyet 2017. november 30-án írt alá a tartományi Kormány, Vajdaság Fejlesztési Ügynöksége, továbbá Újvidék, Pancsova, Zombor, Szabadka, Nagybecskerek, Mitrovica, Versec, Nagykikinda és a Vajdasági Gazdasági Kamara.

A tartományi Kormány küldöttségét köszöntötte Klaus Dittrich, a müncheni vásár vezérigazgatója. A megnyitót követően Vajdaság AT standján  Nenad Grbić, tartományi energetikai, építésügyi és közlekedési titkár, a küldöttség vezetője, kijelentette, hogy a tartományi Kormány felismerte annak fontosságát és hatékonyságát, hogy a tartomány és városai együttesen jelenjenek meg a nagy vásárokon, mint amilyen a Real Expo is.

-  Az új befektetők megnyerésével, az új munkahelyek megnyitásán túl, sor kerül a tudás, új technológiák, termékek és márkanevek átadására, amire ugyancsak szükségünk van, hogy lépést tartsunk a világgal, s hogy biztosítsuk a Vajdaság gazdasági fejlődését. Ennek a vásárnak a jelentősége abban is rejlik, hogy a látogatóknak több mint 70 százaléka – a 40-50 ezerből – a döntéshozók soraiba tartozik – mondta Nenad Grbić.

Mint mondta, a tartományi Kormány a továbbiakban is aktívan munkálkodik a kedvező üzleti környezet javítását és kialakításán, az adminisztráció hatékonyságának a javításán, a gazdasági és jogbiztonság fokozásán, ami nagy jelentőséggel bír a komoly befektetőknél a Vajdaság beruházási potenciáljának az elemzésekor.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere elmondta, hogy Szabadka a legnagyobb európai befektetési vásáron a Kisbajmoki Ipari Övezet bővítési lehetőségei mellett népszerűsíteni kívánja a szegedi ipari övezetet a kereskedelmi és vendéglátó-ipari, valamint a lakhatási és üzleti létesítmények számára, továbbá Palicsot, ezt a nagy potenciállal rendelkező turisztikai célállomást.

- A múlt év végén, a Városi Képviselő-testület utolsó ülésén elfogadtuk az egykori Kosta Nađ (az I. kaszárnyaként ismert) laktanya területére vonatkozó részletes szabályozási tervet. A teljes terület részletes szabályozási terve 13,9 hektárt ölel fel, ebből 9 hektáros területen, amelyeken a befektetőknek bizonyos kedvezményeket is kínálunk, öt tömb kiépítését tervezzük.  Az első két tömbben kereskedelmi létesítmények szerepelnek, nyitott és fedett áruforgalmi központok, iskolák, napközik és esetleg felsőoktatási intézmény szerepel, míg a fennmaradt három tömb lakhatási célokat szolgál. A vásáron népszerűsítjük a palicsi befektetéseket is, mivel az szerepel az öt legjelentősebb szerbiai turisztikai célállomás között, s amely – véleményünk szerint – az elkövetkező időszakban intenzív fejlődésnek indul – hangsúlyozta Bogdan Laban.

Nebojša Drakulić, tartományi regionális fejlesztési, regionális együttműködési és önkormányzati titkárhelyettes, aki részt vett a vásári megjelenés előkészületeiben, kijelentette, hogy a városok színvonalas projekteket készítettek elő.

- Ezek mindenekelőtt ipari és üzleti övezetek, amelyek infrastrukturális felszereltségükkel és közlekedési összeköttetéseikkel készek a befektetők fogadására, emellett adottak a zöld- és barna-mezős területek, az ingatlanok, mint például a szállodás és más létesítmények, továbbá a SPA központok építésével és a turizmus fejlesztésével kapcsolatos befektetési lehetőségek is - mondta Drakulić.

Megítélése szerint ez a vásár a legjobb hely a – különösen a németországi - befektetőkkel való találkozásra, hiszen Németország Vajdaságban az első helyen áll a beruházások 1,27 milliárd eurós értékét és a munkahelyek számát illetően.

A legnagyobb európai ingatlanpiaci és befektetési vásáron október 8-a és 10-e között 35 országból több mint 2.000 kiállító mutatkozik be, 75 országból mintegy 40 ezer látogatóra számítanak és a konferenciákon mintegy 500 szakember részvételét tervezik.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop