Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Mobil közlekedési gyakorlópálya az elemi iskolák alsó tagozatos tanulói számára

2018.10.09.

Szabadka Város közlekedésbiztonsági bizottsága és a belgrádi Közlekedésbiztonsági Szövetség idén mobil közlekedési gyakorlópályát szerveztek városunk területén minden általános iskola alsó tagozatos tanulói számára. Az akció tegnap kezdődött a Jovan Mikić Általános Iskolában, ma a Sonja Marinković iskolában folytatódik, a többi általános iskolában pedig 2018. október 22-ig bonyolítják le.

12162_1.jpg

Ennek a képzési formának a célja, hogy a közlekedés legfiatalabb résztvevői megismerkedjenek a szabályos közlekedési magatartások alapjaival, de gyakorlati úton, ellenőrzött körülmények között, olyan helyzetekben, amelyek a legkockázatosabbak s amelyekben a gyermekek esnek áldozatul (szabálytalan áthaladás a gyalogátkelőn, az úton való áthaladás a gyalogátkelőn kívül, kilépés az útra autóbusz vagy más jármű mögül, labda utáni kifutás az útra).

A gyermekek közlekedésben történő halálozási aránya csökkentésének egyik módja a gyermekek gyakorlati képzése az alapvető közlekedési szabályokról, a szülők elméleti és gyakorlati képzése a gyermekülések használatának fontosságáról a személygépkocsikban.  A szabadkai önkormányzat 2018 és 2019 folyamán Szabadka Város közlekedésbiztonsági bizottságán keresztül aktív lépéseket tesz minden közlekedésben résztvevő biztonságának a fokozásáért és külön figyelmet fordítanak a gyermekekre és a fiatalokra.

Az év végéig Szabadka Város a Közlekedésbiztonsági Ügynökséggel együttműködve egy kampány keretében 40 szülő számára szervez képzést a biztonsági gyermekülések szabályos használatáról.

A gyermekek közlekedési baleseteinek az elemzése alapján megállapítható, hogy 2001 és 2016 között a közlekedési balesetekben a gyermekek leggyakrabban gyalogosként vettek részt, s emiatt ebben az időszakban a gyermekek halálozása volt a legnagyobb arányú a közlekedési balesetekben (az esetek 50 százalékában).

2001 és 2016 között Szabadkán 462 gyermeket ért baleset. Közülük nyolc gyermek meghalt, 102 súlyos sérüléseket szenvedett, 352 gyermek pedig könnyebben sérült meg. A nyolc halálos áldozat közül négyen gyalogosként, hárman személygépkocsi utasaként, egy pedig kerékpárosként vesztette életét.

A nemzeti közlekedésbiztonsági stratégia célkitűzése, hogy 2020-ig ne legyen halálos gyermekáldozat a közlekedésben. Ezt a célt átvette a helyi közlekedésbiztonsági stratégia is, így a helyi önkormányzat ezzel összhangban magára vállalta a felelősséget, hogy megtegye a szükséges intézkedéseket a cél elérése érdekében.

12162_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop