Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka a fizika és rokontudományok oktatásáról szervezett nemzetközi konferencia házigazdája

2018.10.05.

Ma a Városháza Dísztermében megnyílt az október 7-ig tartó I. Nemzetközi konferencia a fizika és a rokontudományok oktatásáról.  A fizikusok nemzetközi összejövetelére 130 tanár és professzor érkezett Bulgáriából, Macedóniából, Montenegróból, Horvátországból, Szlovéniából, Bosznia és Hercegovinából, Csehországból, Romániából, Magyarországról és Szerbiából.

12160_1.jpg

Prof. dr. Ivan Dojčinović, a fizikusok szerbiai egyesületének elnöke mondott köszönetet Szabadka Városnak és Bogdan Laban polgármesternek a fizika és rokontudományok oktatásról szóló első nemzetközi konferencia megszervezéséhez nyújtott támogatásért, kiemelve az ilyen rendezvények jelentőségét.  

- Az ilyen konferenciák nagy jelentőségűek a határon átnyúló együttműködés és a közös projektek megvalósítása szempontjából. Megvan az akarat, hogy a tágabb régióban találkozzanak a tanárok és a professzorok, hogy áttekintsék a közös gondokat, s hogy konkrét javaslatokkal álljanak a döntéshozók elé – mondta Ivan Dojčinović.

A jelenlevőket és mindazokat, akik hozzájárulnak a fizika és rokontudományok oktatásáról szóló nemzetközi konferencia sikeréhez, Bogdan Laban, Szabadka polgármestere köszöntötte.

- Ez a rendkívül fontos tudományos összejövetel jó alkalom a tudás, a kitartás, a szorgalmas munka, az elkötelezettség és a kitartás népszerűsítésére. Olyan értékek ezek, amelyek nélkül nincsenek nagy eredmények. Olyan elvek, amelyek nélkül nincs egymás iránti tisztelet, sem siker – hangsúlyozta Laban.

12160_2.jpg

Abból kiindulva, hogy a tudományos ismeretek cseréje fontos kapcsolódási pont, Szabadka Város társszervezőként nagy figyelemmel látott hozzá e jelentős esemény megrendezéséhez.

- Fontosnak tartottuk kiemelni, hogy Szabadka, Szerbia és az egész társadalom számára fontos a tudomány. Ez jelentos azért is, mert köztudott, hogy a köztársasági elnök és a szerb kormány nagy fontosságot tulajdonít az oktatás és a tudomány fejlődésének. Különösen örülök annak, hogy nagyszámú gyermek érdeklődik a tudomány iránt. Mintegy 1.000 általános iskolás és óvodás látogatja majd meg a Lehet-e másképp című interaktív kiállítást, ami annak biztosítéka, hogy Szerbiára szép jövő vár - mondta Laban.

A tervek szerint a következő két napban a konferencia programja felöleli a fizika időszerű területeit feldolgozó előadásokat, a fizikaoktatás különböző módszertani kérdéseit az általános és a középiskolában, valamint a felsőoktatásban, különböző szakmunkákat, amelyeket külön szekcióban ismertetnek, valamint könyvek és taneszközök kiállítását.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop