Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Új töltőállomás épült a Subotica-trans Közvállalatban

2018.10.03.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Aleksandar Aleksić, a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat igazgatója ma a Subotica-trans Szegedi út 84. alatti székhelyén megtekintették a járművek gázolaj-ellátására újonnan megépült töltőállomást. A beruházás értéke 30 millió dinár és teljes egészében a Subotica-trans KV finanszírozta.

12156_1.jpg

A Subotica-trans székhelyén több mint négy évtized után újították fel a töltőállomást - nyilatkozta a sajtó képviselőinek Laban polgármester, hozzátéve, hogy az új töltőállomás kapacitása kétszerese a réginek, teljesen új kísérő infrastruktúra épült ki, a tankolás pedig teljesen automatizált.

12156_2.jpg

- A beruházás értéke mintegy 30 millió dinár és teljes egészében a Subotica-trans KV eszközeiből valósult meg. Épp ezért szeretném megdicsérni a közvállalat menedzsmentjét és igazgatóját, mert az utóbbi néhány évben jelentős előrehaladást értek el a gazdálkodásban. Az ilyen jellegű vállalat, amelyre a városi és peremvárosi utasszállítást bízták, eddig nem tudta önmagát finanszírozni és befektetni a létesítményekbe, a gazdálkodás előmozdításába, ezzel együtt pedig a polgároknak nyújtott szolgáltatások minőségének a javításába. Az utóbbi két évben 16 autóbusz lett vásárolva, és folytatjuk ilyen ütemben. Ez korábban nem így történt, emiatt a 92 autóbusszal rendelkező vállalat járműállománya kiöregedett. Annak érdekében, hogy polgáraink biztonságosan utazhassanak, s hogy az utasszállítás színvonala irigylésre méltó legyen, remélem, hogy a jövőben a közvállalat támogatásával és a város részéről történő társfinanszírozással sikerül teljesen megújítanunk a Subotica-trans KV teljes járműállományát – hangsúlyozta Bogdan Laban.

Aleksandar Aleksić emlékeztetett rá, hogy a régi, elbontott töltőállomás még 1972-ben épült, az újonnan épült töltőállomás pedig eleget tesz a biztonsági és környezetvédelmi követelményeknek, s hogy a Subotica-transban az elmúlt négy évben ez volt az egyik legnagyobb beruházás.

- A nagy tartozások és az akkori önkormányzattal való rossz együttműködés következtében 2014-ben és 2015-ben – noha eleget tettünk a Várossal kötött szerződéses kötelezettségeinknek – saját eszközökből nem tudtunk pénzt biztosítani az ilyen nagyberuházásokra. 2016 elején a Város több mint 60 millió dinárral tartozott nekünk. 2016 közepén a szabadkai önkormányzat elkezdte rendszeresen teljesíteni a vállalat iránti kötelezettségeit, sőt, még a 2014-es és 2015-ös adósság törlesztését is. Ezt azt jelentette, hogy elkezdhettük a befektetéseket a vállalatunk tevékenysége és fejlődése szempontjából jelentős beruházásokba. Az elmúlt két évben felújítottuk a Remont részleg és az igazgatósági épület tetőszerkezetét mintegy 2.000 négyzetméteren. Tavaly három új autóbuszt vásároltunk, idén pedig, az önkormányzat segítségével szeretnénk vásárolni egy-egy autóbuszt a városi, illetve a peremvárosi utasszállításra – mondta Aleksić.

12156_3.jpg

Arra a kérdésre, hogy igazak-e azok az egyes sajtóhírek, hogy a Subotica-transból is távoznak a gépjárművezetők, Laban polgármester elmondta, hogy Európában nagy a kereslet a járművezetők iránt. Igaz az, hogy országunkban, de a régióban is gondot okoz a foglalkoztatásuk, de megpróbálják áthidalni a sofőrök távozását. A polgármester szerint a szerb Kormány gazdasági intézkedéseinek köszönhetően már idén növelik a béreket, s így lesz ez az elkövetkező időszakban is.

A Subotica-trans KV 92 autóbusszal rendelkezik, amelyek éves szinten 5,5 millió kilométert tesznek meg, s 6,5 millió utast szállítanak. Az éves üzemanyag-fogyasztás 1.800.000 litert tesz ki. A vállalatban jelenleg 142 gépjárművezető dolgozik, s pillanatnyilag csupán néhány hiányzik.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop