Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Átadták az ösztöndíjazási szerződéseket a kézműves hiányszakmákat tanuló diákoknak

2018.10.02.

Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára ma a Városháza Kék termében átadta az ösztöndíjazási szerződéseket a kézműves hiányszakmákat tanuló diákoknak. Harmincegy elsős tanuló kap ösztöndíjat, olyanok, akik úgy döntöttek, hogy valamely hároméves képzésre iratkoznak be a három középiskola, az Ivan Sarić Műszaki Iskola, a Politechnikai, illetve a Vegyészeti-technológiai Iskola egyikébe.

12153_1.jpg

- Szabadka Városa már harmadik egymást követő évben ír ki pályázatot ösztöndíjak odaítélésére a középiskolák olyan első osztályos tanulói számára, akik valamilyen műszaki szakmát választanak. Összesen 31 ösztöndíjat ítéltünk oda, amelyeket 10 egyenlő részletben fizetünk ki. Erre a város költségvetéséből közel 900.000 dinárt biztosítottunk. Ez külön ösztönzést kell hogy jelentsen a számotokra, hogy olyan szakmák elsajátítására iratkozzatok, amelyek nélkül elképzelhetetlen a város fejlődése, s amelyek kissé indokolatlanul szorultak háttérbe. Az önkormányzat ily módon juttatja kifejezésre a fejlődésetek, illetve a kézműves szakmák fejlődése iránti gondoskodását, mert úgy véljük, hogy a szakmák felbecsülhetetlen jelentőségűek a gazdaság és az ipar fejlődése szempontjából, s hogy rendkívül fontos a gazdaság és az iskolák együttműködése, különösen a hároméves szakmák terén. Ezt bizonyítja a duális képzés bevezetése is – hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

Mint mondta, nem csak az ösztöndíjak mutatják a kézműves szakmák fejlődéséről és ápolásáról való gondoskodást.

- Számos más mód is létezik, mint amilyenek az elismerések azoknak a tanulóknak, akik a kézműves szakmák versenyein kiemelkedő eredményeket érnek el. Ilyen értelemben Szabadka azon kevés önkormányzat közé tartozik, amelyek támogatják a kézműves szakmákat – emelte ki Jasmina Stevanović.

Ösztöndíjat a hároméves műszaki kézműves hiányszakmák első osztályába iratkozó tanulók kaphatnak, azzal a feltétellel, hogy szerb állampolgárok és hogy a középiskola első osztályát rendes tanulóként írják be.

12153_2.jpg

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop