Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Megünnepelték az idősek nemzetközi napját

2018.10.01.

Október 1-jét, az idősek nemzetközi napját a szabadkai Gerontológiai Központ, a Caritas és a szabadkai önkormányzat szervezésében a város főterén megtartott rendezvénnyel ünnepelték meg.

12151_1.jpg

Mint elhangzott, városunkban a lakosság egy negyede 65 évesnél idősebb, az idén a városi költségvetésből 3,9 millió dinárt különítettek el a Kolo srpskih sestara és a Caritas szervezeten keresztül a házi ápolás és segítségnyújtás szolgáltatásaira. Emellett 6.000 kisnyugdíjas, akiknek a havi járandósága nem haladja meg a 26.000 dinárt, ingyenesen utazhat a városi buszjáratokon, a többiek pedig a Subotica-trans buszait kedvezményes áron használhatják.

- Szabadka Város 2018-ban a Gerontológiai Központ számára a költségvetésből 44 millió dinárt biztosított, ami 16 százalékkal több a tavalyinál. A pénzt a házi ápolásra és segítségnyújtásra, valamint a gerontológiai klubok munkájára fordítják. Az azt jelenti, hogy összesen 10.000 polgártársunk számára különítünk el pénzt a helyzetük javítása érdekében – emelte ki a megjelentekhez szólva Ilija Đukanović, Szabadka Városi Tanácsának szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja.

Dr. Nenad Ivanišević, a Gerontológiai Központ igazgatója hangsúlyozta, hogy az elkövetkező időszakban jobban kellene gondoskodnunk az idősekről.

- Azt üzenjük, nem csak a nyugdíjasoknak, hanem mindannyiunknak, hogy jobban kellene gondoskodnunk ezekről az emberekről. Ők önmagukat építették belénk. És ha valakinek a rokonok közül nehezére esik telefonon felhívni vagy meglátogatni a Gerontológiai Központban levő hozzátartozójukat, jusson eszébe, hogy édesanyja minden éjszaka felkelt hozzá, ha rosszul volt. vagyis, soha ne feledkezzünk meg azokról az emberekről, akik megteremtettek bennünket - üzente Ivanišević.

Az idősek nemzetközi napja alkalmából kézimunka-kiállítás nyílt, orvosi vizsgálatokat és baráti találkozókat szerveztek.

Az idősek nemzetközi napját, akárcsak szerte a világban, mi is október 1-jén ünnepeljük az ENSZ Közgyűlése által 1990. december 14-én elfogadott 45/106 számú határozatával összhangban, azzal a céllal, hogy hangsúlyozzuk az olyan életkörülmények biztosításának fontosságát, amelyek igazodnak az idősebbek képességeihez és körülményeihez.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop