Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Topolyán megnyílt a TSC Labdarúgó Akadémia

2018.09.27.

Orbán Viktor magyar kormányfő és Zsemberi János, a topolyai TSC Labdarúgó Klub elnöke ma Topolyán megnyitotta a TSC Labdarúgó Akadémiát. A megnyitóünnepségen jelen volt Pintér Attila, Magyarország szerbiai nagykövete, Babits János, Magyarország szabadkai főkonzulja, Pásztor István, Vajdaság AT Képviselőházának elnöke, Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, továbbá a Magyar és a Szerb Labdarúgó Szövetség küldöttsége.

12142_1.jpg

Orbán kormányfő beszédében kijelentette, hogy a sport, illetve a labdarúgás az egész Közép-Európa közös nyelvét jelenti, s hogy természetes, hogy összeköti az embereket, különösen a szerbeket és a magyarokat.

- Ez valami, ami természetes, de nem megszokott, ám különösen jelentős, mivel évtizedek vannak mögöttünk, amikor sokkal több minden választott el bennünket. Ma másfajta szelek fújnak, ma együttműködünk és együttesen lépünk fel – emelte ki Orbán.

Európában – húzta alá – ma nem azok járnak jól, akik sz7éthúznak, hanem akik összetartanak.

- A szerbek és a magyarok együttműködnek a politikában, a kultúrában és a sportban. Szeretnék köszönetet mondani Vučić szerb elnöknek az ebben nyújtott támogatásért. A magyar és a szerb sportolók között nincsenek megértési gondok, hiszen mindkét nép sportnemzetnek számít. A jövőben is sok sikert kívánok szerb barátainknak – mondta Orbán Viktor.

Mint mondta, Topolyát a TSC első emberének, Zsemberi Jánosnak a javaslatára választották a Labdarúgó Akadémia helyszínéül.

- A komoly dolgokhoz két félre van szükség, bátor emberekre, akik együttműködnek és elkötelezettek az újítások iránt. Ez még csak a kezdet, számos sportlétesítmény építése, ezer és ezer gyermek sportolóvá való fejlődése vár még ránk. Szerbiában sok magyar ér és logikus, hogy érdekeltek vagyunk a fejlődésük iránt, különösen, hogy a fiatal korosztály kötődik Szerbiához. A korombeliek pedig emlékeznek a nyolcvanas évek Szerbiájára, amely szabadabb és fejlettebb volt, s az emberek boldogabban éltek itt – emlékeztetett rá Orbán kormányfő.

12142_2.jpg

Azt üzente: biztos abban, hogy Szerbia ismét a csúcson lesz, mert aki egyszer már megjárta a csúcsot, képes lesz azt megismételni.

Szavai szerint a legfontosabbak a gyermekek, mert – mint mondta – ha vannak gyermekek, akkor van jövő is.

- Ha a gyermekek kiműveltek és erősek, ilyen lesz a jövőnk is. Az ide vezető legbiztosabb út a sport, különösen a labdarúgás, mert küzdőszellemet és fizikai erőt követel. A legtehetségesebbek világhírűek lehetnek. A sport megtanít az élet két legfontosabb dolgára – becsületesen győzni és emelt fővel veszíteni. Kedves fiatalok, használjátok ezeket a pályákat egészséggel, legyetek becsületesek és erősek. S ha eljön az ideje, ne feledjétek visszaadni a hazának azt, amit értetek tett. Tegyétek naggyá Szerbiát és Magyarországot – zárta szavait Orbán.

Zsemberi János egyebek mellett elmondta, hogy Topolya, Vajdaság és Szerbia egy új, gyönyörű labdarúgó komplexummal rendelkezik, amelyre büszkék lehetünk – mondta.

- Ugyanakkor nagy hálával tartozunk Magyarországnak, amely felismerte elképzeléseinket és szándékunkat, hogy segítsük a labdarúgás térségbeli fejlődést – mondta Zsemberi, hozzátéve, hogy a TSC Labdarúgó Akadémiának nagy jelentősége van a vidék labdarúgása számára, de nagyon fontos Topolya egészének a fejlődése szempontjából is.

A topolyai Labdarúgó Akadémia a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásából fejlődik, a kezdő támogatás összege 9,5 millió euró.

A TSC Labdarúgó Akadémiához tartozik a főépület minden szükséges tartalommal a fiatal labdarúgók elszállásolásához és munkájához, valamint négy labdarúgó pálya. A terv felöleli a központi pálya kiépítését is Topolyán a régi stadion helyén.

12142_3.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop