Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Első szerződések az önkormányzatokkal a vasútvonal közös finanszírozásáról

2018.09.27.

Prof. dr. Zorana Mihajlović, a szerb Kormány alelnöke, építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter jelenlétében írták alá a Srbija voz és öt vajdasági önkormányzat között a szerződést a vasúti szállítás közös finanszírozásáról a Szabadka-Nagykikinda-Szabadka vasútvonalon. Szabadka Város nevében a szerződést Radoslav Vukelić, a Kommunális, Energetikai és Közlekedési Titkárság titkára írta alá.

12141_1.jpg

Kern Imre, az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium államtitkára a szerződés aláírását követően a szerb Kormányban kijelentette: ez a szerződés azt mutatja, hogy az önkormányzatok felismerték annak jelentőségét, hogy pénzügyileg nem csak az autóbusz-, hanem a vasúti közlekedést is segíteniük kell. 

- A Szabadka-Zenta vasútvonal felújításával még több utasra számíthatunk ezen a vonalon, de előnyeit a gazdaság is megérzi, amikor a felújított pályán megnő a vasútvonal áruszállítási kapacitása – emelte ki Kern.

Jugoslav Jović, a Srbija voz ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ez a szerződés az egyik legfontosabb azok közül, amelyeket a vállalat szállítmányozóként aláírt.

- Ez a szerződés mutatja a szolgáltatások javításának útját, olyan példát, amelyet a többi önkormányzatnak is követnie kellene – mondta Jović.

A Srbija vozzal a szerződést Szabadka mellett Nagykikinda Városa, továbbá Csóka, Magyarkanizsa és Zenta községek írták alá.

12141_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop