Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Laban polgármester Koszovó és Metóhiában

2018.09.21.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere munkatársaival ma Gračanicán, a Kisboldogasszony napja, a Koszovó és Metóhia-i Gračanica község napja alkalmából tartott szertartáson és körmenetben, valamint a községnapi központi ünnepségen. Gračanica község napja alkalmából Laban mellett számos más vendég vett részt Koszovóból, Szerbiából, illetve a térségből.

12122_1.jpg

A zsúfolásig megtelt kolostorudvaron a liturgiát a Draganac kolostor zárdafőnöke, Ilarion atya szolgáltatta az egyházmegye papságával és szerzeteseivel együtt. Jelen voltak Srđan Popović, Gračanica község elnöke és munkatársai, Milorad Arlov, a SZK KéM szerbségét támogató bizottság elnöke, Szabadka polgármestere, Újvidék Város és Berane képviselői, valamint számos más vendég és helybeli, köztük sok gyermek is.

Laban polgármester idén is a gračanicai ünnepségre a házigazda meghívására utazott el, ezúttal pedig ellátogatott a peći patriarchátusba is. Az ottani sajtó képviselőinek elmondta, hogy Szabadka és a gračanicai község testvérvárosi kapcsolatokat ápol, s hogy megtiszteltetés számára, amiért Szabadka Város és ő maga is részese lehet ennek az ünnepségnek.

- Ahogyan Popović elnök is szeptember elsején látogatásával megtisztelte városnapi ünnepségünket, íme, ma mi is önökkel vagyunk. Nagy megtiszteltetés ezen a szent helyen lenni, Gračanica község védszentjének és napjának a megünneplésén. Azt üzenem, hogy meg kell őriznünk a szükséges egységet, hogy tartsunk össze és ne húzzunk szét, mert úgy könnyebben haladjuk túl a kihívásokat. Erre a legjobb példa épp a két város, Szerbiánk északi és déli részének a mind szorosabb együttműködése – üzente Laban.

A liturgiát követően nagyszámú hívő részvételével a körmenet végigvonult Gračanica központi utcáin, majd a kolostor udvarán megtörték az ünnepi kalácsot is.

Ilarion atya, a Draganac kolostor zárdafőnöke gratulált a híveknek védszentjük és Gračanica község ünnepén, amely Kisboldogasszony napján tartja a község napját, majd köszönetet mondott Laban polgármesternek azért a támogatásért, amelyet Szabadka évek óta nyújt Gračanicának.

A község napjának megünneplése ma este 20 órakor díszüléssel folytatódik a Művelődési Otthonban.

12122_2.jpg

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop