Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Felújították a Szabadka 2 és Szabadka 1 trafóállomásokat

2018.09.20.

A Szerb Villanygazdaság két szabadkai nagyfeszültségű transzformátorállomás felújítására összesen három millió eurót költött – nyilatkozta Milorad Grčić, a SZVG megbízott igazgatója, aki ma munkatársai és Dragi Vučković észak-bácskai körzeti kormánybiztos kíséretében bejárta a felújított Szabadka 2 és Szabadka 1 trafóállomásokat. A korszerűsített létesítmények a polgárok és a gazdaság számára jobb áramellátást biztosít.

12119_1.jpg

Grčić a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a trafóállomások felújítása rendkívül jelentős Szabadka további ipari fejlődése és az új befektetők megnyerése szempontjából.

- Szabadka Város Szerbia északi részén az egyik legfontosabb város, régió és ipari központ. Az ipari fejlődéshez biztosítani kell az infrastruktúrát, ennek pedig szerves része az áramellátás – emelte ki Grčić.

Emlékeztetett rá, hogy a Szabadka 1-es trafóállomás Szerbiának ezen a részén a legrégebbi trafóállomás, amely még 1959-ben épült.

- Ha hiszik, ha nem, a mostani felújításig csak javítások történtek és a pillanatnyi üzemzavarokat hárították el. 59 év után ez a trafóállomás először lett felújítva, korszerűsítve, s ezzel megnöveltük a kapacitását is. Ezáltal megteremtődtek a feltételek, hogy az új befektetők új gyárakat építhessenek – mondta Grčić, hozzátéve, hogy a Szabadka 2-es trafóállomás 1976-ban épült, a felújítással megnövelték a kapacitását, a felújítás pedig lehetővé teszi új fogyasztók bekapcsolását.

Szavai szerint most mindent digitalizáltak, távirányításúvá tették, így most áramszünet esetén gyorsan lehet reagálni.

- Szabadka egyébként az áramellátást illetően a többi várostól abban különbözik, hogy kétoldali ellátása van, vagyis az stabil. Ha az egyik oldalon valami történik, abban a pillanatban az áramellátás a másik oldalra vált és helyreáll a a hálózat, de Szabadkát egyébként négy oldalról lehet ellátni - hangsúlyozta Grčić.

Gratulált a szabadkai városi szerveknek a gyorsaságért, amelyet a projekt megvalósításához szükséges ügyintézésben mutattak fel.

Leszögezte, hogy ezen a téren Szabadka és Čačak a többi szerbiai város előtt jár, majd megjegyezte, hogy Szerbiában sok transzformátorállomás vár még felújításra. Az előző években sok minden történt, de évtizedekig visszamenően a sürgős javítások mellett szinte semmi mást nem végeztek.

- Hála Istennek ma Szerbia Aleksandar Vučić politikájának köszönhetően pénzügyileg és gazdaságilag a virágzását éri, ahhoz pedig, hogy ez az irányzat folytatódjon, szükség van az infrastruktúrára, amelyben két alapvető dolog van: az úthálózat és az elektromos energiával való ellátás.  Feladatunk minden város, település, helyi közösség számára biztosítani az áramellátást a szükségletek szintjétől függően - mondta Grčić.

Dragi Vučković köszönetet mondott Grčićnek a látogatásért, hangsúlyozva, hogy több évtizede ez az első igazgatói látogatás ebből a vállalatból.

- Nagy köszönet jár a Szabadka 1-es és a Szabadka 2-es trafóállomások felújításáért, s amiért ez prioritást jelentett a SZVG számára – mondta Vučković.

Szabadka bővítette energetikai kapacitásait s az áramellátást illetően biztosította önmaga számára a jövőt, a stabil áramellátást pedig különösen megérzik majd Sándor és Új-Zsednik települések lakói, de Szabadka déli, délkeleti és délnyugati részei is.

- Amikor a befektetőkkel tárgyalnak, nagyon érdekli őket, hogy mi a helyzet az infrastruktúrával és az áramellátással. Szabadkának van jövője ls ezért köszönetet mondunk a szerb Kormánynak és a villanygazdaságnak – mondta Vučković.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop