Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Megünnepelték az európai együttműködés napját

2018.09.15.

Újhelyi Ákos, a szabadkai Városi Tanács tagja ma a palicsi Ábrahám Vendéglő előtt találkozott a Zákányszék (Magyarország) – Ásotthalom (Magyarország) – Palics (Szerbia) kerékpártúra képviselőivel. A találkozóra az európai együttműködés napja (szeptember 21.) alkalmából került sor, az Opti-Bike projekt keretében, melyet az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program finanszíroz.  A találkozón jelen volt Dobrotka Ágnes, az Interreg-IPA Program Közös Titkárságának projekt-menedzsere, a tompai és ásotthalmi partnerek, valamint a projekt pénzügyi asszisztense, Kikity Andrea.

12106_1.jpg

Újhelyi Ákos a sajtó képviselőihez szólva elmondta, hogy büszke az Opti-Bike projektre, amelynek keretében megrendezték a mai kerékpártúrát.

12106_2.jpg

- Az Opti-Bike projekt teljes költségvetése 2,5 millió euró, amelynek 85 százalékát az Európai Unió, a fennmaradt 15 százalékot pedig az önkormányzat biztosította. A projektnek köszönhetően a következő évben 8 kilométer hosszan építünk kerékpárutakat, és elkészül a tervdokumentáció további 30 kilométernyi kerékpárútra. A projektpartnerek a magyarországi Ásotthalom és Tompa települések. Az év végéig kiírjuk a közbeszerzést, jövőre pedig megkezdjük a projekt megvalósítását – emelte ki Újhelyi Ákos.

Dobrotka Ágnes elégedettségének adott hangot, amiért részt vehetett a mintegy 17 kilométeres kerékpártúrán, amelyet az Opti-Bike projekt keretében rendeztek meg. Az a projektet közösen valósítja meg Ásotthalom község önkormányzata, mint 1. partner, vezető kedvezményezettként Szabadka Város és Tompa Város önkormányzata, mint 2. partner.

12106_3.jpg

- Ez a túra az európai együttműködés napja alkalmából rendezett esemény-sorozat 3. része, amely a Magyarország és Szerbia közötti határátkelők és összekötő utak kapacitásának a növeléséről tanúskodik, rámutatva ennek a kapacitás-növelésnek és a fenntartható közlekedésnek a fontosságára. A projekt célja, hogy új kerékpárutak építésével könnyítse meg, illetve gyorsítsa fel a járművek és a kerékpárosok közlekedését a térségben. A kerékpárút Magyarországon összeköti Ásotthalmot és Tompát, Szerbiában pedig Szabadka Várost, Királyhalmát, valamint Kelebiát – mondta Dobrotka Ágnes.

12106_4.jpg

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја