Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották A Palicsi és a Ludasi tavak biodiverzitásának megőrzése projekt nyitó ülését

2018.09.13.

A Városháza Kék termében megtartották A Palicsi és a Ludasi tavak biodiverzitásának megőrzése elnevezésű projekt nyitó ülését. A megbeszélésen jelen voltak a KfW Bank képviselői, a Posch and Partners tanácsadó cég képviselői és munkatársai, továbbá az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium, Szabadka Város, az Útgazdálkodási, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat, a Tartományi Természetvédelmi Titkárság, a Vízművek és Csatornázási KKV, a Palics-Ludas KV és a Palics Park Kft. képviselői.

12101_1.jpg

A konstruktív megbeszélésen bemutatták a projekt-timet, a projektfeladatokat és vázolták a projekt megvalósításával kapcsolatos munkálatok ütemét.

Az ülésen közölték, hogy az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium a KfW Bankkal együttműködve a múlt hét folyamán szerződést írt alá a szakmai tanácsadóval, amelynek a felügyeletével és utasításaival összhangban (a tanácsadó első jelentését két hónap után nyújtja be) hozzá lehet látni a közbeszerzési eljárás kiírásához a palicsi települési csatornahálózat, a szivattyúállomás és az összekötő nyomócső építésére.

Emellett megkezdődnek az előkészületek a Palicsi és a Ludasi tavak körüli védősáv kialakítására, valamint a biomanipulációval kapcsolatos aktivitások.

A Palicsi és a Ludasi tavak biodiverzitásának megőrzése elnevezésű projekt célja – amelyhez térítésmentes adományt biztosított Németország Kormánya – a Palicsi és a Ludasi tavak vízminőségének a javítása, ami a biológiai sokrétűség megőrzésének, továbbá a térség turizmusa fejlesztésének előfeltétele.

Szabadka Város teljesített minden előfeltételt a projekt megvalósításához és 2017. november 17-én finanszírozási szerződést írt alá a német KfW Bank, az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium, Szabadka Város, a Palics Ludas KV és a Vízművek és Csatornázási KKV. A finanszírozási szerződést a 6,5 millió eurós adományról írták alá.

12101_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop