Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Folytatódnak a vízvezeték- és közlekedési infrastruktúra építési munkálatai

2018.09.12.

Horvát Tímea alpolgármester, Zagorka Panić városi menedzser, valamint Újhelyi Ákos és Osztrogonác Simon, a szabadkai Városi Tanács két tagja ma bejárta Noszán a vízvezeték-hálózat, valamint a palicsi, illetve Horgosi úti kerékpárút építési munkálatait.

12099_1.jpg

Noszán a befejezéséhez közeleg a vízvezeték-építés második üteme, melynek során 125 milliméteres csöveket fektetnek le 2.494 méter hosszan. Mintegy 80 új fogyasztó rákapcsolódására számítanak. A szabadkai önkormányzat, valamint a Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárság által közösen finanszírozott munkálatok értéke mintegy 13,2 millió dinár.

Az önkormányzat egyik prioritása a kommunális és közlekedési infrastruktúra bővítése Szabadka Város területén, emelte ki a sajtó képviselői előtt Zagorka Panić, majd hozzátette, hogy folyamatban vannak az előkészületek mintegy 30 kilométernyi kerékpárút műszaki és tervdokumentációjának a kidolgozására városunkban, s hogy jövőre – mint mondta- várhatóan megkezdődik a kerékpárutak építése mintegy 8 kilométeres szakaszon.

- Folyamatban vannak a munkálatok a Horgos felé húzódó kerékpárút építésén mintegy 1.480 méteres szakaszon. A kerékpárút valamivel több mint két méter széles. Ennek a beruházásnak az értéke 13,5 millió dinár, amelyből Szabadka Város 7,9 millió dinárt biztosított, a Szerb Köztársaság Gazdasági Minisztériuma pedig 5,6 millió dinárt – hangsúlyozta Zagorka Panić, hozzátéve, hogy a kivitelező a Vojput, s hogy a munkálatok a tervezett ütemben haladnak.

Horvát Tímea elmondta, hogy az ilyen projektek megvalósítása is azt bizonyítja, hogy az önkormányzat az egész város fejlődéséről gondot visel, nem pedig csak a szűkebb városközpontról.

Szavai szerint a tervben szerepel a kerékpárút építése is Királyhalomtól az ásotthalomi határátkelőig, valamint a kerékpárút építése az Edvard Kardelj út mentén a kelebiai határátkelőig.

12099_2.jpg

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop