Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bogdan Laban polgármester Beraneba látogatott

2018.09.10.

Berane Község és Szabadka Város együttműködési megállapodásának aláírása alkalmából Dragoslav Šćekić, községi elnök vendégül látta Bogdan Laban szabadkai polgármestert.

12096_1.jpg

Šćekić elnök elégedettségének adott hangot a látogatás kapcsán és megköszönte szabadkai kollégájának, hogy elfogadta a meghívást.

- Bogdan Laban szabadkai polgármester úr mai beranei látogatása a testvérvárosi kapcsolatok felvételéről szóló megállapodás eredménye, amire nagyon büszkék vagyunk. A jövőbeni együttműködés keretében nagyon fontos, hogy városaink kapcsolatba lépjenek egymással, aminek célja az egymás közti viszonyok erősítése. A megállapodás aláírásával erősödik az együttműködés a gazdaság, a kultúra, a sport, a turizmus... terén - emelte ki Šćekić.

Aláhúzta, hogy a mai megbeszélésen szó volt a Bar – Boljare autóút építéséről is, amely javítja Berane kapcsolatait Montenegró középső, illetve déli részeivel.

- Az autóút építésével városunkban lehetővé válik új munkahelyek megnyitása. A közlekedési infrastruktúra az előfeltétele annak, hogy a befektetők képviseleteket nyissanak nálunk, ami automatikusan hozzájárul polgáraink életszínvonalának a növeléséhez, és általában a gazdasági összkép javításához – hangsúlyozta Šćekić elnök.

Hozzátette, hogy Berane számára jelentős ez az együttműködés, mivel Szabadka fejlettségét tekintve a nagy lehetőségek városa, illetve azt testesíti meg, aminek következnie kell, ha befejeződik az autóút építése Szerbia felé.

- Meggyőződésünk, hogy a testvérvárosi kapcsolatok felvétele hozzájárul a városok és az emberek közötti kapcsolatok erősítéséhez, idővel pedig megvalósul az egyetemisták és a tanulók cseréje is. Községünk nyitott a községekkel és városokkal való együttműködés minden formájára, mind közvetlen, mind pedig tágabb környezetünkből – mondta Dragoslav Šćekić.

Szabadka polgármestere számára nagy megtiszteltetés, hogy Beraneban lehet, s hogy a testvérvárosi kapcsolatokat az együttműködés javítására fordíthatjuk.

- Beranei látogatásunk után arra számítok, hogy intenzívebb lesz az együttműködésünk minden területen, különösen a gazdasági fejlődéssel kapcsolatos tapasztalatcserét illetően, amire bizonyosan mindkét félnek szüksége van. Szabadkán igen fejlett a gazdasági tevékenység.  A munkanélküliség jelenleg hét százalékos. Néhány erős, világhírű cégnek van nálunk képviselete, amelyek csak az ipari övezetben több mint 6.500 embert foglalkoztatnak. Természetesen ehhez hozzájárul a város kedvező földrajzi fekvése is. Szabadkának kijárata van a 10-es közúti folyosóra és ilyen értelemben Európa kapujának számít. Az új munkahelyek megnyitása mellett nagy figyelmet fordítunk a közlekedési és a kommunális infrastruktúrára – emelte ki Bogdan Laban.

A folytatásban elmondta, hogy a turizmussal kapcsolatos tapasztalatainkat jelentős mértékben hasznosíthatják Beraneban és környékén.

- A Palicsi-tó és a gyógyfürdői turizmus fejlesztése lehetőséget kínál ennek a térségnek is. A jövőben az etno- és a falusi turizmushoz szükséges feltételek megteremtésén kell fáradoznunk, ami a mi esetünkben a tanyákat jelenti, ehhez pedig mindenképpen szükség van az állami támogatásra – mondta Laban polgármester, hangsúlyozva, hogy az autóút építése fontos Berane község fejlődésére nézve, többek között a két testvérváros kapcsolatai szempontjából is.

Laban polgármester egy festményt nyújtott át Šćekić községi elnöknek, amelyet Szabadka Város ajándékozott Berane községnek.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop