Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megkezdődött a 29. Szüreti Napok rendezvénysorozata

2018.09.08.

A gyümölcs- és veteménybetakarítás, a borkészítés, valamint a gyümölcsösökben és szőlőkben folyó munkálatok befejezésének ünnepét, a Szüreti Napok rendezvénysorozatát ma nyitották meg a palicsi Vigadóban és a tóparti sétányon. A 29. Szüreti Napok szüreti királynőjévé Viktorija Crnkovićot, az Egészségügyi Iskola 16 éves tanulóját választották meg, az év szőlőcsősze titulust pedig a tavankúti Petar Dulić szőlőtermelő érdemelte ki.

12093_1.jpg

Az idei szüretről szóló jelentést ő nyújtotta át Srđan Samardžićnak, a Városi Tanács turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért felelős tagjának.

- Ez a rendezvény Palics és Szabadka gazdag és sokrétű – sport, kulturális és turisztikai - kínálatának egy kis mozaikkockája, amely hozzájárul ahhoz, hogy Palics visszanyerje régi fényét – emelte ki Samardžić, aki a termelőknek tele pincéket, termésben gazdag éveket kívánt.

12093_2.jpg

A hagyományosan gazdag gyümölcs- és zöldségkínálat mellett kézműves vásár, bor-sajt- és mézutca várta a látogatókat, a Zenei Pavilonban megrendezett műsor mellett egy újdonságot is bevezettek: a Palicsi Szörny elnevezésű palicsi kézműves sörfesztivált, amelyet a Szabadtéri Színpad bejáratánál tartottak meg. A látogatók magyar kézműves sörök mellett megkóstolhatták a Tron, a Dorćol és a Ravangrad Sörgyárak söreit is.

- Nagyon elégedettek vagyunk az idei Szüreti Napokkal. Kitűnő a látogatottsága, szép az idő és a kiállítók is elégedettek. Noha a Szüreti Napokkal egyidejűleg több hasonló rendezvény is van a környéken, az idén is több mint 150 kiállító jött el, gazdag a program és sok az elégedett látogató – emelte ki Nebojša Daraboš, a Palics Park Vállalat igazgatója.

A Vigadóban megnyílt a Kortárs Szerb Karikatúra Napjai elnevezésű kiállítás a Borlovagok témájára.

12093_3.jpg

A zsűri a legjobb karikatúrává Goran Čeličanin varvarini alkotó Srce című művét választotta, a második díjat a NIN ismert karikaturistája, Jugoslav Vlahović, a harmadik díjat pedig Laza Srdanović – Dikan, a Politikin zabavnik karikatúra- és képregény-rajzolója érdemelte ki. A szabadkai Borlovagrend Kristina Radojčin fiatal szabadkai alkotónak ítélte oda a karikatúra különdíjat.

Vasárnap, szeptember 9-én a félszigeten rendezik meg a marhapörkölt-főző versenyt, valamint a legjobb házi torta- és kalácsversenyt is. Emellett megrendezik a szüreti gyermekjátékokat, a Drvence (Fácska) babaelőadást, a kis zseni műhelyt és tombolát a gyermekek számára.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop