Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Ajándék a város napján született babának

2018.09.02.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma a szabadkai Közkórház szülészetén meglátogatta a város napján született babát és Zalán édesanyjának, Kócé Ágotának gratulált az újszülötthöz és egy plakettet, valamint ajándékutalványt nyújtott át. Zalán 3.660 grammal, 50 centiméterrel született szeptember 1-jén 8 óra 20 perckor.

12079_1.jpg

- Tudjuk, hogy hazánkban nincs irigylésre méltó szinten a születések száma, s hogy mindannyian, társadalomként és államként is szervezettebben kellene támogatnunk a családalapítást és a népszaporulatot. Szabadka városa folytatja ezt a hagyományt, s a jövőben is különböző népesedés-politikai intézkedésekkel támogatja a családokat – hangsúlyozta Laban polgármester.

Prim. dr. Aleksandar Radulović, a Közkórház nőgyógyászati és szülészeti szolgálatának a vezetője megköszönte a szabadkai önkormányzatnak és Bogdan Laban polgármesternek, hogy folytatja azt a hagyományt, amellyel a város valamilyen formában elismerésben részesíti az anyákat. Mint mondta, az év eleje óta 968 csecsemő jött a világra, ami 52-vel kevesebb, mint a múlt év azonos időszakában.

- Szép dolog, ha a város életében minden év minél több születéssel kezdődik. Szeptember elsejéig 967 szülést vezettek le. A múlt évhez képest kevesebb az újszülött, de reméljük, hogy ez az irányzat nem folytatódik, s hogy támogatást kapunk Szabadka Várostól, Bogdan Laban polgármestertől és az államtól a népesedés-politika előmozdításához – hangsúlyozta Radulović, hozzátéve, hogy növekvőben van az ikerszülések száma elsősorban a méhen kívüli megtermékenyítés gyakorlatának köszönhetően, amire ugyancsak minden szinten kiterjednek a népesedés-politikai intézkedések.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop