Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Gazdag városnapi ünnepi program

2018.08.28.

A Városháza Média Központjában ma ismertették a városnap, szeptember 1-je megünneplésének programját, amely – mint elhangzott – gazdag és változatos lesz. A városnapi ünnepi program augusztus 29-én 19 órakor veszi kezdetét, amikor a Szabadegyetemen megnyílik az Ősz Prizrenben elnevezésű kiállítás, amelyet a város napja alkalmából rendez a gračanicai Művelődési Otthon.

12067_1.jpg

Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára, a városnapi ünnepségek szervezőbizottságának tagja kiemelte, hogy a városnapi ünnepségek néhány program köré összpontosulnak: szeptember 1-jén tartják a Városi Képviselő-testület díszülését, amelyen átnyújtják a díszpolgári címmel járó oklevelet és plakettet, valamint a Pro Urbe-díjakkal járó okleveleket és plaketteket, külön egészet alkotnak a szórakoztató-zenés műsorok és kulturális események, a kis-színpadon sorra kerülő programok, amelyekben a legkisebb polgártársaink vesznek részt, továbbá a sportesemények.

- A Szabadkai Szimfonikus Zenekar és Palya Bea magyarországi énekesnő augusztus 31-én tart koncertet, míg a város napján, szeptember 1-jén a nagyszínpadon Željko Vasić ismert énekes lép fel – mondta Jasmina Stevanović.

Az idei városnapi ünnepségek programját azok a művelődési intézmények is gazdagítják, amelyek megrendezik a nyitott ajtó napját. A Lifka Art Moziban vetítéseket tartanak, a képzőművészetek szerelmesei számára pedig kiállításokat rendeznek a Kortárs Galériában, a Városi Múzeumban, az állatkertben, a Szabadegyetemen, a Vinko Perčić Képtárban és az Olasz Kulturális Központban.

- Vendégek érkeznek Koszovóból, a gračanicai Janićije Popović Amatőr Színház tagjai bemutatják a Nasmejani snovi című előadást, amelyet a szabadkai gyermekszínházban készítettek elő. Minden program ingyenesen lesz látogatható – emelte ki Jasmina Stevanović.

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar tavaly nagy közönségsikert aratott a filmslágerekkel, ezúttal pedig az újvidéki Big Benddel együttműködve Diszkó szimfónia címmel készítettek egy látványos zenei programot.

- A múlt század hetvenes, nyolcvanas éveinek sikerszámai hangzanak el, s reméljük, tetszeni fog a közönségnek. A színpadon 60 kiváló zenészt, kiemelkedő vokalistákat hallhatunk, s hiszem, hogy emlékezetes lesz ez a koncert – hangsúlyozta Miloš Nikolić, a Szabadkai Szimfonikus Zenekar igazgatója.

A város központjában felállított kis-színpadon szeptember 1-jén 11-től 19 óráig rendkívül érdekes kulturális programot szervezünk, sok, elsősorban fiatal fellépővel.

- A programban hagyományosan részt vesznek az egyesületek, iskolák és a várost azon a napon megajándékozzák mindazzal, amit egész évben alkottak. Ezért meghívunk minden polgárunkat, hogy jöjjenek el, támogassák ezeket a fiatalokat, a kis-színpadi program résztvevőit, mivel az semmivel sem lesz kevésbé érdekes, mint a nagyszínpadi műsor - mondta Jasmina Stevanović.

A város napja alkalmából augusztus 30-án és 31-én megrendezik a szabadkai piacok éjszakáját.

- A Korzón a Népszínház épületétől a Hadseregotthonig standokat állítunk fel, amelyen polgártársainknak bemutatják gazdag kínálatukat a szabadkai piacok legjobb árusai – mondta Branislav Joka, a Tržnica KV igazgatója.

Csütörtökön, augusztus 30-án bemutatkozik Pavel Hrcan carving (gyümölcsszobrász) mester, a zenei műsorban pedig a Szabadkai tamburazenekar, a Ravnica Tamburazenekar és a Marko i prijatelji együttes lép fel. A standok vasárnapig, szeptember 2-ig lesznek látogathatók.

- Vasárnap, szeptember 2-ára tervezzük azt az immár hagyományos eseményt, amelyet két évvel ezelőtt iktattunk be a városnapi programba: a polgármester és a Városi Képviselő-testület elnöke a szabadkai szülészeten meglátogatja és megajándékozza a város napján világra jött újszülötteket és édesanyjukat – mondta Jasmina Stevanović.

A II. Szabadkai Félmaratont ugyancsak a városnapi ünnepségek keretében, vasárnap, szeptember 2-án rendezzük meg.

- A városközpont, a harcosok Sorakozója és a Sugárút vasárnap 10-től 14 óráig le lesz zárva a forgalom elől. Kérünk minden polgártársunkat, hogy aki csak teheti, jöjjön el a városközpontba, a verseny útvonalára és buzdítsa a versenyzőket – mondta Magosi Zsuzsanna, a polgármester tanácsosa.

A városnapi ünnepségeket a Szabadkai Turisztikai Szervezet szervezi és Aleksandar Medaković igazgató szavai szerint a program valamivel kevesebb, mint 3,5 millió dinárba kerül.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop