Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megnyílt a 17. Interetno Fesztivál

2018.08.23.

Gazdag folklórműsor keretében ma este a Népkör Magyar Művelődési Központban ünnepélyesen megnyílt a 17. Interetno Fesztivál. Veljko Vojnić, Szabadka Város Képviselő-testületének elnökhelyettese a szabadkai önkormányzat, Bogdan Laban polgármester és Szabadka polgárai nevében üdvözölte a vendégeket és a résztvevőket, egyben gratulált a hagyományos nemzetközi fesztivál szervezőinek.

12056_1.jpg

- Minden elismerés a fesztivál szervezőinek, akik a szabadkai teret Etnopolisszá változtatták, ahol a rendezvény vendégei és résztvevői megismerhetik Szabadkát és a szabadkaiakat, polgáraink pedig megismerkedhetnek más kultúrákkal és szokásokkal - mondta Veljko Vojnić.

Kiemelte, hogy Szabadka megérdemel egy ilyen fesztivált, de az ilyen fesztiválok is megérdemlik Szabadkát.

- Ebben a városban 21 nemzeti közösség él és három nyelv van hivatalos használatban. Mindenkinek azt kívánom, hogy élvezze a sokféle kultúra és szokások mágiáját – hangsúlyozta Vojnić.

Dragan Đorđević, a CIOFF – Folklór Fesztiválok Nemzetközi Szervezete - Szerbia elnöke elmondta, hogy a fesztivál magas szintű szervezéséért minden dicséretet megérdemel a házigazda, a Népkör Magyar Művelődési Központ.

- Idén is a világ eljött Szabadkára. Minden évben az Interetno Fesztivál idejére Szabadka megnyitja a szívét, minden benne élő polgár megmutatja azt, amivel rendelkezik, ez pedig a kultúra és a hagyomány, ugyanakkor pedig módjukban áll megismerni mindazoknak az embereknek a kultúráját és hagyományait, akik a fesztiváli napokban Szabadkára látogatnak – mondta Đorđević.

Az Interetno Fesztivál az egyik legjobb folklór fesztivál Szerbiában és elsőként teljesítette a CIOFF-tagság összes feltételét – mondta.

- Remélem, hogy az elkövetkező napokban Szabadka dalolni és táncolni fog.  Ennek a fesztiválnak a szervezője évről évre nehéz feladat elő állítja az ilyen fesztiválok szervezőit – mondta Đorđević.

Augusztus 22-e és 26-a között, az Interetno Fesztivál tartama alatta szabadkai közönség oroszországi, jakutföldi, tatárföldi, kolumbiai, mexikói, panamai, paraguayi, magyarországi és szerbiai népi együttesek révén ismerkedhet meg az ottani kultúrával és szokásokkal.

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop