Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Mester Gyula a II. Szabadkai Félmaraton reklámarca

2018.08.01.

Mester Gyula neves röplabdázó a II. Szabadkai Félmaraton hivatalos reklámarca. A versenyt 2018. szeptember 2-án, a városnapi ünnepségek keretében szervezik meg – közölték a Városháza Média Központjában megtartott mai sajtótájékoztatón.

12035_1.jpg

Magosi Zsuzsanna, a polgármesternek a polgárok közös érdekei és szükségletei megvalósításával és a helyi közösségekkel való együttműködéssel megbízott tanácsosa elmondta, hogy a II. Szabadkai Félmaraton jó példa arra, hogy milyen sikeres és érdekes lehet a sport és a szecesszió kombinációja.

-Büszkék vagyunk városunk szecessziós épületeire, amelyek a Szabadkai Félmaraton minden résztvevője számára feledhetetlen vizuális élményt nyújtanak – mondta Magosi Zsuzsanna.

12035_2.jpg

Pásztor Bálint népképviselő, amatőr futó, a szabadkai Horizont Sportegyesület tagja elmondta, hogy külön megtiszteltetés számára, amiért Mester Gyula olimpiai bajnok röplabdázó vállalta, hogy idén ő legyen a Szabadkai Félmaraton reklámarca.

- Nem vagyok biztos benne, hogy minden évben sikerül reklámarcnak megnyerni olimpiai bajnokot, de olyan partneri kapcsolatokat ápolunk, ami lehetővé teszi, hogy csapatunkban olyan emberek legyenek, akik közösségünk eszményképei voltak és maradtak - hangsúlyozta Pásztor.

12035_3.jpg
Kiemelte, hogy büszke a tavalyi, I. Szabadkai Félmaraton szervezésére, valamint arra, hogy a számos szerbiai utcai futóverseny, félmaraton és maraton ellenére a szabadkai futam szervezői senkire sem tekintenek konkurenciaként.

- Minden községnek, minden településnek lehet és kell is hogy legyen utcai futóversenye az amatőr és a hivatásos futók miatt. Mi Szabadkán szeretnénk színvonalas futamot szervezni, mert úgy véljük, hogy ehhez adott minden előfeltétel – mondta Pásztor.

Mester Gyula elmondta, hogy mint egykori atléta számára nagy örömet jelent az idei Szabadkai Félmaraton reklámarcának lenni, hogy a tavalyi versenyt nézőként kísérte figyelemmel, s reméli, hogy jövőre a futam résztvevője lesz.

- Remélem, hogy a félmaraton szerelmesei nagy számban jönnek el, s ha nem is áll módjukban versenyzőként benevezni, támogatást nyújtanak majd a futóknak, szép üzenetet továbbítva ezzel városunkról, hozzájárulva a sport népszerűsítéséhez – mondta Mester.

A rendezvény 9 órakor kezdődik a legfiatalabb, 1-10 éves résztvevők futamával 150, 300, 400 és 500 méteren. A félmaratoni és az öt kilométeres futam 10 óra 30 perckor kezdődik. A pálya a tavalyival azonos, a szintidőt pedig 3 órában maximálták.

- Idei újdonság, hogy rendelkezünk az AIMS IAAF A-szintű tanúsítványával, ami konkrétan azt jelenti, hogy az egyéni, országos és világcsúcsot elismerik, ha azt hitelesítik a versenybírák – mondta Damir Dulić, a Horizont Sportegyesület tagja.

Az idei verseny sikerességét segíti a Gimnázium, a Közgazdasági és az Egészségügyi Középiskola mintegy 300 önkéntese.

A II. Szabadkai Félmaraton szervezői idén is szeptember 2-ára megértést és türelmet kértek a polgároktól, mivel a tágabb városközpont utcáit 10-től 14 óráig lezárják a forgalom elől.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop