Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Aláírták a szerződést a palicsi Magyar Kulturális Központ építéséről

2018.07.24.

Ma a Városháza Média Központjában Horvát Tímea, Szabadka Város alpolgármestere és Damir Lunić, a munkálatokat kivitelező belgrádi Modulor cég műszaki igazgatója aláírta a szerződést a palicsi Magyar Kulturális Központ építéséről. A beruházás az IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program projektjeként valósul meg a Colorful Cooperation – Színes együttműködés elnevezésű projekt keretében, amelyen keresztül Mórahalmon megépül a Szerb Kulturális Központ, Palicson pedig a Magyar Kulturális Központ.

12023_2.jpg

Mint azt Horvát Tímea kiemelte, a projektpartnerek a szegedi DKMT Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség, a Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság, Szabadka Város és a mórahalmi Egy-Másért Ifjúsági és Közösségfejlesztő Egyesület.

12023_4.jpg

- A projekt teljes értéke 3,7 millió euró. A költségvetés Szabadkára vonatkozó része 1.131.040 euró. Szabadka Város 15 százalékos önrésze 169.656 euró, az EU adománya pedig 85 százalék, azaz 961.384 euró – mondta Horvát Tímea.
A projekt céljai, mint  mondta, szerb és magyar kulturális központ alapítása Mórahalmon és Palicson, átfogó kulturális stratégia kidolgozása a teljes magyar—szerb határtérség számára, kétnyelvű internetes információs és hírközpont indítása, valamint Újvidék – mint Európa leendő Kulturális Fővárosa – bevonása a magyar—szerb határtérség kulturális és idegenforgalmi életébe.   
Dobó Márta, a palicsi Helyi Közösség Közgyűlésének elnöke hangsúlyozta, hogy a palicsiak egy ilyen központ építésére már egy évtizede várnak.
- Több mint 11 gyermekszakosztályunk működik és nagy az érdeklődés új szakosztályok iránt, de mindig korlátokat szabott számunkra a megfelelő terület hiánya – mondta Dobó.
A Magyar Kulturális Központot a Bohinj utcában építik mintegy 800 négyzetméteres területen. A munkálatok elvégzésének határideje 12 hónap.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop