Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Jelentős befektetések a közlekedési infrastruktúrába

2018.07.13.

Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója munkatársainak, valamint Vukoslav Vukoslavovićnak, a Vojput Társaság műszaki igazgatójának a kíséretében ma megtekintett öt felújított és kiaszfaltozott utcát. Predrag Radivojević szavai szerint minden évben az utcák karbantartása keretében 5-7 kilométernyi utat aszfaltoznak.

11993_1.jpg

-Az év eleje óta 15 kilométernyi utca lett felújítva és aszfaltozva. A Makkhetes HK-ben felújították az Anka Butorac utca. Két aszfaltréteget fektettek le 5 méter szélességben és 1,5 kilométer hosszan. A beruházás értéke 45,5 millió dinár, az eszközöket pedig Vajdaság Autonóm Tartomány, illetve a Vajdasági Nagyberuházási Igazgatóság biztosította – emelte ki Radivojević.
Hangsúlyozta, hogy a közlekedési infrastruktúra fejlesztése a gazdaság fejlődésének és a lakosság életminősége javításának az előfeltétele. Palicson egy hónappal ezelőtt kapott aszfaltburkolatot a Rijeka és az Ausztrália utca 850 méter hosszan, három méter szélességben. A 3 millió dinár értékű munkálatokat Szabadka Város költségvetése finanszírozta.
- Palicsnak ezen a részén számos sport- és kulturális rendezvényt tartanak, s ebből a példából is láthatjuk Bogdan Laban polgármester palicsi beruházások iránti elkötelezettségét. Ezzel a Palicson ősztől esedékes további beruházásokat jeleztük. Itt elsősorban a KfW projektre gondolok, melynek keretében ősztől megkezdődik a csatornahálózat építése. Várható az Aqua Park építése is – mondta Radivojević.
A bejárás következő helyszíne a Szegedi úti teljesen felújított kerékpárút volt.

11993_2.jpg

-Egy nagyon forgalmas kerékpárútról van szó Szabadka és Palics között. Az új pálya építése és a régiek javítása mellett jelentős eszközöket fordítottunk a kerékpárosok biztonságának a növelésére. Elkészült a vertikális és a horizontális szignalizáció, és Szerbiában az első városok egyike vagyunk, amely teljes egészében alkalmazta a Szerbia Utai KV szabályait és kézikönyvét, így vörös színnel jelöltünk meg minden olyan helyet, ahol a kerékpárút más közlekedési vonallal kereszteződik – emelte ki Radivojević.

11993_3.jpg

A Szegedi úti kerékpárút megtekintését követően a Kertváros HK-ben bejárták az ugyancsak teljesen felújított Petrinje utcát. A munkálatokat 2018 márciusának vége és májusának vége között a Vojput végezte.
A felújított utcák bejárása a III. Központi HK-ben a Mirko Bogović utcában ért véget, ahol annak egy része új külsőt kapott.
-A város jó kommunikációja a felsőbb hatalmi szintekkel az útvonalakba történt beruházásoknál is kulcsfontosságúnak bizonyult, mivel csak erre a célra idén a tartományból Szabadkára több mint 100 millió dinár érkezett – húzta alá Radivojević.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop