Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Srbski pravoslavni pojci kórus látványos koncertje

2018.06.18.

Az elhunyt szabadkai kisfiú, Aleksa Dimitrov emlékének szentelt gyászszünettel, majd A Szerb hagyományok a zenén keresztül elnevezésű projektben résztvevő szabadkai tanulók által elénekelt Bože pravde himnusszal kezdődött a palicsi Szabadtéri Színpadon a belgrádi Srbski pravoslavni pojci /ford.: szerb pravoszláv kántorok/ látványos koncertje, amelyre zsúfolásig megtelt a nézőtér. A kórusnak a szerb hagyományos zene megőrzésén végzett tevékenységét 2013-ban megáldotta Őszentsége Irinej szerb pátriárka.

11947_1.jpg

A hagyományos szerb zenével, az egyházi, nemzeti és népi dalokból álló gazdag repertoárral alaposan fellelkesítették az ilyen zenét kedvelő közönséget. A középkori építmény hangulatát árasztó környezet, a népviselet, a kórus a capella fellépése nem mindennapi öszhangot, varázslatos hangulatot teremtett, fenséges módon megidézve a megénekelt kort.

A gazdag repertoárt, amely sok dalt őriz meg a feledéstől, az Iskon Etno Zenei Műterem tagjai egészítették ki, akik vendégként léptek fel a koncerten, a kórus tagjai pedig fenállásuk óta először nyújtottak át külön köszönőlevelet (Blagodarje) Bogdan Labannak, Szabadka polgármesterének és Jasmina Stevanovićnak a szerb hagyományos zene és a hagyományok megőrzéséhez nyújtott támogatásukért.

Az elismerést megköszönve Jasmina Stevanović azt mondta, hogy "sok mindenben különbözünk egymástól, de a pravoszlávságba vetet hit az, aminek egybe kell gyűjtenie és összefognia bennünket abban, hogy megőrizzük gazdag kulturális és történelmi hagyatékunkat, mert a nyelv, a hit és a történelem nélkül nem is vagyunk nép”.

11947_2.jpg

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop